Unde își vor petrece românii vacanța de vară?

vacanța - oia santorini greece sunset island sea tourism

Unde își vor petrece românii vacanța de vară? Încet dar sigur ne apropiem de momentul concediului de vară. Românii deja și-au cam stabilit favoritele. Grecia rămâne prima în top, surprizele apărând la locurile 2 și 3. Acolo unde, pentru prima dată, România devansează Turcia.

Clasamentul se schimbă astfel din acest an, ca urmare a introducerii, din 2017, a voucherelor de vacanţă pentru sistemul bugetar, dar şi ca urmare a atentatelor de pe plan extern din ultimii ani, care i-a determinat pe români să aleagă vacanţele de vară în ţară, destinaţie considerată sigură. Un sfert dintre respondenţii sondajului vor să îşi petreacă vacanţă de vară în Grecia, în uşoară scădere totuşi faţă de anul trecut, destinaţie urmată de România, care urcă pe locul doi, în faţa Turciei.

Citește și: Noi reguli pentru călătoriile cu avionul

Această destinaţie coboară astfel pe locul trei, înaintea Bulgariei, aflată pe poziţia a patra în opţiunile de vacanţă ale românilor. „Sondajul ridică România pe un merituos loc 2, cu 13% din opţiuni. Consolidarea variantelor autohtone de turismul tip all inclusive şi preconizatele vouchere de vacanţă au contribuit, cel mai probabil decisiv, la această creştere”, arată sondajul AmFostAcolo.ro.

Acesta menţionează că Bulgaria se situează abia pe locul 4, cu 7%, după Turcia (10%), şi ea în uşoară creştere faţă de anul trecut. „O creştere semnificativă am observat şi în acest an pentru destinaţii din Spania şi Italia. Cele două ţări au adunat împreună 12% din alegerile românilor, atrăgând multe ‘reorientari’ ale turiştilor din destinaţiile percepute cu semn de întrebare – Turcia, Egipt”, spun autorii sondajului. De asemenea, 8% dintre respondenţi au indicat „altă destinaţie”, în principal ţări din Europa de Vest, preferinţă de asemenea în creştere semnificativă în acest an.

Photo via VisualHunt

Citește continuarea pe Adevărul.ro

vacanța - tbe vaccination hos apotek hj rtat 150x150Citește și: Părinții care refuză vaccinarea copiilor, pasibili de închisoare

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.