Vaccinul ROR, aproape epuizat în plină epidemie de rujeolă

vaccin - rujeola copii

Vaccinul ROR, aproape epuizat în plină epidemie de rujeolă De parcă veștile proaste nu se mai opresc când vorbim de sistemul de sănătate românesc, iată că, în plină epidemie de rujeolă, o nouă veste alertează întreaga țară: medicii de familie atrag atenția asupra pericolului ca stocurile de vaccin ROR să se epuizeze până la finalul lunii aprilie.

Situația este cu atât mai gravă cu cât, conform informațiilor de la Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, zece direcții de sănătate publică nu mai au vaccinul încă de la finalul lunii februarie. În județul Ilfov, nici un medic de familie nu mai are vaccin.

Citește și: OMS cere României măsuri urgente în criza epidemiei de rujeolă

Ministerul Sănătății a reacționat, anunțând că va încerca să introducă în procedură de urgență aducerea vaccinului ROR săptămâna vitoare. Problema vaccinului ROR este cu atât mai delicată în această perioadă, în care România se confruntă cu o epidemie puternică de rujeolă, cu peste 4000 de cazuri și 8 morți. Situația este deja și sub monitorizarea OMS, care a cerut țării noastre măsuri ferme de limitare și menținere a situației sub control. Ori lipsa vaccinului ROR ar face greu spre imposibil de gestionat o astfel de criză.

Sursă foto: copilul.ro

Sursă știre: TVR

vaccin - ghenea na  tere 150x150Citeste si: Mădălina Ghenea a născuto fetiță

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.