Ți-e dor de Vama Veche? Ce schimbări te așteaptă vara aceasta

Vama Veche - vama veche1 1024x479

Ți-e dor de Vama Veche? Ce schimbări te așteaptă vara aceasta Când spui vară, vacanță, mare, nu ai cum să nu aduci în discuție și cel mai boem loc de pe litoralul românesc, locul unde s-au născut atâtea povești incredibile: Vama Veche.

De-a lungul timpului, chiar și acest loc a suferit o serie de modificări, unele au fost pe placul turiștilor, altele mai puțin. În mod cert, spiritul Vămii nu a avut de suferit. Iar acest lucru se vede și în numărul mare de turiști care continuă să ia cu asalt zona, în fiecare sezon estival.

Până la 1 mai, prima ocazie cu care românii dau buluc la mare, nu mai este mult. Iar operatorii de turism se pregătesc asiduu să le ofere turiștilor cele mai bune condiții pentru o vacanță de 1 mai de neuitat. Nici autoritățile nu stau cu mâinile în sân. Primăria Limanu, de care aparțin Vama Veche și 2 Mai, a aprobat un regulament  privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în localitate.

Citește și: De ce nu îmi plac bărbații PROȘTI

”Până la iniţierea acestui set de reguli, în comuna Limanu nu exista o centralizare a condiţiilor pe care ar trebui să le îndeplinească un agent economic. Acest regulament explică foarte clar care sunt obligaţiile celor care doresc să primească autorizaţii din partea noastră. Sunt gândite unitar, astfel încât, mai ales în sezonul estival, când funcţionează cele mai multe activităţi economice, să existe un reper după care să ne putem ghida, atât noi, ca şi autorităţi locale, cat şi agenţii economici. ”Nici în 2 Mai şi nici în Vama Veche nu a existat până acum un astfel de set de reguli. Este anormal ca în două dintre cele mai vizitate destinaţii de vacanţă de pe litoralul românesc să se deruleze activităţile economice într-un haos total. Desigur că acest regulament poate să sufere modificări, însă consider că se impunea adoptarea unor reguli generale. Cred că în acest mod, cei care desfăşurau activităţi comerciale la limita legislaţiei vor fi obligaţi să intre în legalitate. Este ca pe domeniul public să se desfăşoare activităţi comerciale fără niciun beneficiu pentru Primăria Limanu. Este anormal să permitem ca aceste situaţii să se perpetueze de la un sezon la altul”, a declarat primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu.

Care sunt cele mai importante reglementări:

  • Nivelul de zgomot aprobat este de 75 dB pentru saloane fără orchestră, respectiv 90 dB pentru saloane cu orchestră în interior, 70 dB la exterior în cadrul zonei funcţionale şi 65 dB la limita zonei funcţionale
  • Barurile de pe plajă au obligaţia obţinerii autorizaţiei de funcţionare pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică.
  • În zonele publice sau cu acces public vor fi interzise activităţile care tulbură liniştea şi ordinea publică, activităţile de cerşetorie, strângere de fonduri şi alte activităţi similare. În zonele pietonale – alee, promenadă etc, este interzis comerţul de mic detaliu, cât şi comerţul de întâmpinare cu articole de plajă, jucării etc, precum şi cu legume sau fructe.
  • Amenzile pentru cei care nu vor respecta aceste reguli pleacă de la 1000 la 2500 de lei.

Sursă foto: coldlightofmorning.files.wordpress.com

Sursă știre: Mediafax.ro

Vama Veche - vamavecheemma 150x150Citește și: Vama Veche mi-a facut cel mai frumos cadou!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.