Varoufakis a demisionat, Sirtaki continua!

- 116709 11

Update – Grecii au spus nu austeritatii. Rezultatul referendumului era de asteptat!  Petrecerea continua! In plus, Yanis Varoufakis, ministrul de finante a anuntat ca demisioneaza! Intrebarea este ce va face Troika mai departe? Si se mai naste o intrebare: Cine l-a vrut plecat pe Varoufakis si de ce? Negociaza Tzipras mai usor acum? - 116709 1

„La scurt timp după anunţarea rezultatelor referendumului, am fost informat despre o anumită preferinţă a anumitor membri ai Eurogrupului şi a unor ‘parteneri’ asociaţi (…) faţă de „absenţa” mea la reuniuni, o idee pe care primul ministru (Alexis Tsipras) o consideră potenţial utilă pentru obţinerea unui acord. Din acest motiv, părăsesc Ministerul de Finanţe astăzi”, a scris Yanis Varoufakis, pe blogul său. (evz.ro)

Yanis Varoufakis da si o explicatie, care pe mine ma cam sperie. Nu rezonez cu stanga asta extrema.

„Noi cei de stânga ştim cum să acţionăm pentru binele poporului, fără să ne pese de privilegiile funcţiilor. Îi voi susţine necondiţionat pe premierul Tsipras, pe noul ministru de finanţe şi guvernul nostru”. (yanisvaroufakis.eu)

Ma uitam la reactiile grecilor care au sarbatorit in strada. „Oamenii au puterea , peste tot in lume. Pentru noi libertatea este pe primul loc. Apoi banii!” mai este ceva de spus?

Pe de alta parte, cine spune ca nu poti sa ai libertate  si …saracie?

Hai, tsatsiki!

 

 

 

Citeste totul despre:

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.