Viața bate filmul. 20 de fotografii care te fac să înțelegi

Viața bate filmul - Viata bate filmul
Galerie Foto

Viața bate filmul, am mai auzit asta. Suntem mici în fața vieții și uneori parcă ne trebuie un dicționar ca să înțelegem încotro mergem și de ce. Pe parcursul vieții, avem senzația că am înțeles. Senzația durează puțin,  căci viața are ritmul ei și doza ei de neprevăzut. Nu mai zic nimic de ironie…

Un prieten drag m-a provocat să scriu despre aceste imagini, iar mie mi-a stat inima când le-am văzut. Parcă îți trec prin fața ochilor toate durerile și bucuriile omenești. Prefer să rămân cu cele din urmă, căci de dureri cred că suntem sătui cu toții.

Frumusețea vieții, dacă îmi dau voie mie să trag o concluzie, este dată de fericire, de clipele în care ai râs cu poftă, de oamenii dragi pe care i-ai îmbrațisat, de iubirea care te-a schimbat pe interior și de o privire caldă spre cer.

Viața bate filmul și n-ai ce-i face. Ce vă spune această fotografie în care un bărbat din Bali îi cântă unui copil cu dizabilități, un copil pe care îl iubește ca pe propriul fiu?

Viața bate filmul - Via  a bate filmul

 

Într-o viziune mai puțin centrată pe sentimente, oamenii și-au uitat parte din menire. Să aduci bucurie este de departe cel mai mare dar pe dar viața ți-l poate da. Clipe mici și zâmbete de copil. De ce uităm asta? De ce alegem să fim hateri uneori, doar pentru că ajungem să privim totul cu suficiență? Vreau să cred că suntem buni și că uneori ne mai rătăcim. Atât. Și mai e ceva: generozitatea nu se educă. Ea e în tine sau lipsește cu desăvârșire. Generozitatea nu se testează când ai, ci când nu mai ai nimic. Lecție de viață pe care un copil chinez de 11 ani ( bolnav de cancer) ne-o predă, pe patul de moarte. Acest copil decide să își doneze organele pentru ca alți oameni să aibă o șansă, iar medicii se înclină în fața lui.

Viața bate filmul - Via  a bate filmul 2

Vreau să ne înclinăm cu toții, fie și virtual, în fața celor care ne dau o șansă în fiecare zi. Ei sunt adevărații eroi care duc omenirea mai departe. Ei sunt cei care au înțeles din timp că viața este despre a da, nu despre a ține pentru tine.

Închei cu o fotografie care mi-a bucurat ființa în această dimineață. O fotografie în care ne regăsim cu toții. Trebuie doar să închidem ochii și să ne întoarcem în timp, pe vremea cazematelor din carton, a șotronului, a râsului și a bucuriei curate. Despre bucuria curată vorbim din ce în ce mai rar. Prind mai bine lucurile negative, critica, agresivitatea, injuriile. Am ajuns o societate nevrotică, care pare cumva la un punct de cotitură.

Mama îmi spunea că sita vieții cerne oamenii. Ce bine ar fi dacă am putea să traim împreună, nu separat. Ar fi fabulos să putem să ne aducem aminte că el sau ea, colegul sau colega, adversarul sau concurența, iubitul sau iubita…ne sunt „frați”. Să uităm de disputele fără sens, de orgoliile goale de conținut și de războaie cu victime fără vină. Să ne bucurăm ca ei, eu asta îmi doresc pentru zilele care mi-au rămas!

Viața bate filmul - Viata bate filmul20

 

Cât de actuale sunt vorbele lui Marin Sorescu: „Pe omenire o doare-n fund de soarta ta. Ce, când ţi-a fost bine, când te-ai închis în casă cu femeia ta, ai urlat că eşti fericit? Şi chiar de-ai fi urlat, pe omenire ar fi durut-o-n fund de fericirea ta.”

Hai să fim fericiți pentru noi …dar și pentru ceilalți. Ar putea să fie exercițiul care să ne schimbe viața, fix așa cum ne-am imaginat. Dă mai departe!

Vezi Galeria Foto

Sursa foto: brightside.me

Viața bate filmul - Pantofi Abastri 150x150Citeste si:  Da-mi, Doamne, o Doamna cu Pantofi Albastri!

Ai si tu un text pe care vrei sa-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.