Viata cu COPIL. Ce se întâmplă când din DOI devenim TREI?

viata cu copil - cute baby new born 1024x640

  Una dintre cele mai mari temeri ale cuplurilor tinere este cea legată de momentul în care apare cel mic! Viata cu COPIL. Ce se întâmplă când din DOI  devenim TREI? Cum niciun cuplu nu e cu adevărat pregătit pentru cel mai tare” bungee jumping”, urmează o perioadă tulbure.

Viata cu COPIL. Ce se întâmplă când din noi devenim trei? Cum o să ne descurcăm? Ce vom face? Când copilul ajunge acasă de la maternitate, se întâmplă o treaba serioasă. În cele mai multe situaţii, cea care devine mai serioasă decât prevede legea este mama.

  •     Oboseala –  Aţi văzut de curând o femeie încruntată şi hotărâră împingând un cărucior? Da, femeile au tendinţa să devină prea serioase după ce nasc. Hormonii, oboseală, responsabilitatea imensă pe care o resimt brusc, fac din femeia pe care o iubeşti, un partener complicat. Genul ăla de „monstru” care nu mai acceptă că TU să îţi arunci cămaşa pe un fotoliu, să-ţi laşi ţigările aruncate pe masă sau şosetele pe lângă pat. Şi uite aşa se naşte primul episod din „Las Nebuni”.  Tu vii acasă rupt de oboseală, te bucuri de gângurit, când din spate vine ameninţător EA… Ce ţi-ar face e e greu de descris în cuvinte! Oboseala îşi spune cuvântul. Este prima lecţie pe care cei doi adulţi trebuie să o înveţe- Cum să faci faţă oboselii!
  • Răbdarea  –Cea de-a doua lecție  este redescoperirea răbdării. Cu un copil mic, lucrurile se mişcă în alt ritm, iar răbdarea este esenţială. Vin colicii, apar dinţişorii, prima răceală, iar voi trebuie să rămâneţi la fel: Calmi!
  • Dragostea –Cât despre dragoste, şi ea trebuie dozată în mod înţelept. Cele mai multe reproşuri masculine din această perioadă vorbesc despre faptul că ei nu mai sunt pe locul I, că nu mai primesc porţia de afecţiune şi chiar cea de sex. Au dreptate! Femeia are de făcut jonglerii, astefel încât să păstreze echilibrul. Simplu? Da…şi nu prea!

Dacă toate aceste lucruri sunt gestionate de un cuplu care comunică şi înţelege frustrarea, există o şansă. Şansa de a fi fericiţi în trei, poate cea mai frumoasă şi mai preţioasă trăire! Să fii părinte este ca şi cum ai câştiga la loteria fericirii!

 

Citește și : Câți BANI primești pentru creșterea COPILULUI. In vigoare de astăzi

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.