Victima propriei dorințe

victima - oamenimasti

Articol scris de Elisabeta Pancea. Victima propriei dorințe. Dragii mei, am o întrebare pentru voi: ce părere aveți voi despre oamenii care se victimizează? Știți, genul ăla de oameni pe care îi chemi cu tine la o petrecere și refuză, apoi se plâng celorlalți că n-au fost invitați, că sunt singuri și că toată lumea e împotriva lor.

Cred că înainte de sărbătorile astea am primit provocarea supremă: să suport o astfel de “victimă a societății” suficient de lăudăroasă cât pentru 3 persoane. Povestea începea cu “Am cel mai frumos brad, dar bradul meu e singur”, continua cu “Mă doare capul, merg la medic” și “De Crăciun, aștept să se deschidă la stomatologie”. Crăciunul a fost groaznic, deoarece omul se simțea singur alaturi de mama, sora, fratele, cumnatul, cumnata, nepotul, vecinii, prietenii, tot colectivul Facebook-istilor si Tweeter-istilor înrăiți, samd.

Citește și: Ca întotdeauna, e loc să dispar.

Avea el nevoie de persoana AIA, că fara ea, nu e Crăciun. Dar…știi.. comoditatea nu rezolva multe și Crăciunul a trecut fără ea, că țara nu joacă table cu orașele. Partea ciudată a fost cea în care s-a gândit că dacă reinterpretează adevărul, nu se numește mințit, așa ca s-a apucat să compună o poveste tristă, cu bucăți de ici, de colo, conversații despre apusul de soare dintr-o vară povestit într-o ploioasă dimineața de iarnă. Nu-ncape vorbă, am luat-o razna.

Am păcatele mele, dar le curăț încet-încet. Poate cel mai mare e textul ăsta. Dar eliberarea înseamnă mântuire, mai bine acum decât niciodată. Deci voi îi știți pe ei? I-ați întâlnit? Daca nu, curând vor veni la tine dezamăgiți de comportamentul tău, spunându-ți cât de smeriți sunt ei și cum au ținut post, chiar daca n-au mai pus piciorul în Biserică.

Au și ei un rost pe lume: să vedem cât putem îndura. Indiferent ce: răutate, ranchiună, greutăți fizice, apoi să-i ascultăm povestind despre tristețea pe care le-ai creat-o când, durul și nesuferitul din tine nu a vrut să le fie prieten.

victima - Fotor 143861310989915 150x150Citeste si: Mă îndrăgostesc iremediabil și cad cu aripile frânte

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.