VIDEO – 100 de ani cu pantofi cu toc! Istoria lor în 3 minute!

pantofi cu toc - petite shoes4 1024x619

100 de ani cu pantofi cu toc! Istoria lor în 3 minute! Pantofii cu toc – slăbiciunea oricărei doamne de acum 100 de ani! Stiluri, culori, tocuri şi forme diverse. Editorii canalului de Youtube – Mode au uşurat treaba doamnelor curioase şi pasionate realizând un filmuleţ în care au surprins moda pantofilor de la început.

Filmulețul expune cele mai cunoscute modele de pantofi cu toc specifice fiecărui deceniu. Anul de pornire? 1910! Videoclipul se încheie cu o prezentare futuristică, a unui prototip de încălțăminte al anilor 2020, care a fost realizat prin intermediul tehnologiei de printare 3D, anunță Hotnews.

Clipul a avut parte de un succes enorm! Publicat în urmă cu două zile, filmulețul a depășit deja 400.000 de vizualizări.

După cel de-al Doilea Război Mondial pantofii cu toc au…coborât și au urcat de câteva ori pe scara modei. Cea mai importantă perioadă fiind sfârșitul anilor ’90, când au predominat pantofii cu toc jos sau chiar cei plați. Pantofii cu tocuri joase au fost preferați la sfârșitul anilor ’60 și la începutul anilor ’70, dar pantofii cu toc înalt au reapărut la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90. Forma tocului s-a schimbat și aceasta de la bloc (anii ’70) la conic (anii ’90) și stilet (anii ’50, începutul anilor ’60, anii ’80 și după 2000).

Știați că europenii din Epoca Medievală au purtat pantofi tip saboți cu talpă de lemn, aceștia fiind de fapt predecesorii pantofilor cu toc?

Sursa : stiripesurse.ro

Foto : petiteshoes.com

Citeste si: ROCHIA peste pantalon, o ținută cool. 

pantofi cu toc - Dress Pants 10 cedric charlier resort 17 150x150Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.