VIDEO – Cum am scapat de insomnie!

- 11847741 10206123237094858 173130316 o 1024x678

M-am tot gandit cum sa incep. Sa scriu, sa nu scriu? Si pentru ca nu imi venea nicio idee deosebita, am sa va spun pe sleau. Am avut o problema de sanatate, am trecut prin Purgatoriu, ca sa nu spun Iad si am gasit o Lumina! Si daca acest articol ajuta macar o persoana sa revina la normalitate, atunci a meritat. Vi s-a intamplat si voua, asa ca o sa imi fie simplu sa va povestesc.  Ce s-a intamplat cand am ajuns acasa de la maternitate cu cel mic?  Un soc, probabil!  Ceva m-a dat peste cap: emotiile, reglarea hormonala, noua viata despre care nu stiam mare lucru, nu stiu, efectiv, nu stiu! A fost parte dintr-un  proces pe care l-am gestionat  greu  – lauzia & depresia post partum. O sa va povestesc cu alta ocazie despre cum m-a pus in genunchi o amarata de Lauzie. Pana atunci insa vreau sa va intreb ceva.

Cati dintre voi suferiti sau ati suferit de insomnie?- 11847741 10206123237094858 173130316 o1

foto:Elena Hirtan

Unii au parte de nopti albe…din cand in cand. Altii s-au obisnuit cu nesomnul. Imaginati-va ca eu dormeam de rupeam patul si brusc,dupa ce am nascut, avarie…nimic, nada,nicht, niente! Nu puteam sa dorm si pace! Parca aveam un disc in cap ce nu se mai oprea. O invalmaseala de ganduri intr-o cutie inchisa! Cum sa dormi? A fost o zi, au fost doua, au fost trei. A fost doar inceputul. Scapasem de febra laptelui, scapasem de dureri postoperatorii si cu toate astea „scapasem” si de somn. Huhurez in miez de noapte, numele tau era Zeicescu!  Noptile mele incepeau cu stresul – daca nu dorm-  si se incheiau cu dimineti in care obosita de atatea ganduri reuseam sa atipesc pret de cateva ore. Si a doua zi o luam de la capat, cu Idris, cu redactie, cu stres si emisiuni. Am citit tot despre tulburarile de somn si am incercat toate variantele:  pahar cu lapte, pahar cu  vin, ceaiuri si pilule din plante pentru somn linistit. Unele ameliorau dar niciuna nu rezolva cauza. Cumva m-am tarat prin viata din iulie 2014 pana in aprilie 2015. Zece luni in care nu a fost zi de la Dumnezeu sa nu ma intreb cu anxietate, cand soarele se ducea la culcare: Oare o sa dorm?! Si in momentele mele de disperare m-am rugat sa ma fac bine. Sa fiu din nou cum eram: vesela, energica, odihnita.  Cred ca Dumnezeu ne aude, mai ales cand ruga este de acolo de jos, de pe „culmile disperarii”.  Aprilie 2015. Eram in masina. Semafor. Luni, eram in Saptamana Mare si ma uitam pe Facebook. Vad o reclama. NeuroFeedback. Intru pe site si  caut sa vad cu ce se „mananaca”. Nu mai auzisem de aceasta terapie. Am zis ca trebuie sa incerc.  Pana la urma ce aveam de pierdut? Am pus mana pe telefon si am facut o programare chiar atunci. Cabinetul lui Lucian Ispasescu era la doua strazi  de mine.M-am dus cu inima deschisa, ca omul care s-a obisnuit cu raul si care joaca totul pe o carte. Si cerul meu s-a luminat. A fost exact ce aveam nevoie. I’m back again! Acesta nu este un advertorial, este o poveste reala. Exista zeci de mii de oameni care si-au ameliorat problemele sau chiar au rezolvat definitiv situatii precum migrene, insomnii, epilepsie, vertij, depresie, anxietate, ADHD, autism, fibromialgie si altele. Eu sunt unul dintre ei!  Asa ca nu ezita sa incerci!

Ce este Neurofeedback?

Creierul este un organ ce poate fi “reparat” atunci cand functiile sale ies din parametri normali. Poate fi operat cand e cazul. Poate fi modificata activitatea lui chimic, prin substante recomandate de medic. Partea rational-emotionala a activitatii lui poate fi influentata de “vorbele mestesugite” ale psihologului. De fapt fiecare creier e un expert. Expert in propria sa functionare.- 11853998 10206147617024341 404526038 n

*sedinta Neurofeedback/arhiva personala

Cum stim asta?

Am aflat odata cu descoperirea neurofeedback-ului.  Adica de atunci de cand, folosind dispozitive de mare finete, l-am facut pe creier martor al activitatii sale si acesta a inceput sa isi corecteze activitatea folosind informatia furnizata despre el ca intr-o oglinda. Reglajele pe care si le face dupa oglindirea activitatii sunt atat de precise incat nu apar efecte secundare sau reactii adverse.
Neuroffedack-ul este o terapie.

Ce vindeca?

Nimic. Prin neurofeedback creierul devine mai stabil, mai elastic, mai performant. Neurofeedback-ul permite creierului
sa se auto-regleze si auto-corecteze mai bine in toate functiile sale. Disfunctiile existente se diminueaza sau dispar complet iar strucuri functionale ce nu s-au format la timp ori s-au distrus prin diferite agresiuni  se pot forma/recupera partial sau total. - 11823857 10206147617064342 779593971 n

Cand a fost descoperit?

In anii 80’, un cercetator american a invatat niste pisici, in laborator, prin conditionare si folosind un dispozitiv de neurofeedback, sa impiedice prin modificarea activitatii electrice cerebrale, aparitia descarcarilor epileptice produse de expunerea la un gaz toxic. Acela a fost inceputul. De atunci tehnologia in domeniu a evoluat proprtional cu dezvoltarea calculatoarelor.

- neuro brain and addiction

foto: stgeorgeutah.com
 Cum se realizeaza practic ?

Pe parcursul  a douazeci sedinte ( aproximativ ), clientul are monitorizata activitatea electrica a creierului si evidentiata printr-un program pe un monitor. Astfel, informatia despre activitatea electrica se intoarce la creierul ce a produs-o. E un proces placut si pasiv, in care nu simti cum cele 30 minute ale sedintei au trecut.Atentie! Aceasta terapie nu este magie. Clientii care au scapat de insomnie, migrena sau vertij, vechi de multi ani, prin neurofeedback au alta parere, desigur. Uneori rezultatele apar imediat alteori presupun rabdare. Unii raspund imediat si puternic, altii mai lent iar altii, putini, deloc. Aceasta este realitatea in momentul actual. Viitorul suna insa si mai bine.

Live & Believe

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.