[VIDEO] Cum se fac chipsurile?

chips - chips 2169275 960 720

[VIDEO] Cum se fac chipsurile? Hai, recunoaște, măcar o dată ți-ai salvat cina sau prânzul savurând vinovat o pungă de chipsuri, feliile de cartofi atât de subțiri tăiate, condimentate cu orice fel de arome dorești, numai bune pentru o masă rapidă, pe post de snacks-uri când te uiți la un film sau meci. Dar oare cum se fac chipsurile?

Citește și: Cum se fac bijuteriile din argint?

Totul este mecanizat. Se fac din cartofi proaspeți, care să nu fie culeși de mai mult de 24 de ore. Cartofii sunt spălați, apoi curățați de coajă, pentru ca apoi să fie separați în funcție de mărime. Urmează tăierea lor în feliile extrem de subțiri (ca o curiozitate, dintr-un cartof normal se obțin 36 de felii). Feliile sunt și ele spălate și apoi uscate.

Prăjirea durează 3 minute, la 190 de grade, iar mai apoi ulei în plus de pe cartof este înlăturat. Apoi se toarnă condimentele și se trece mai departe la controlul calității, unde chipsurile neconforme sunt aruncate. Ultima etapă presupune porționarea și împachetarea iar apoi…poftă bună!

Sursă clip: Discovery România

Sursă foto: Pixabay

Citește și: Cum se face pâinea daneză? Te lingi pe degete!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.