~ EXCLUSIV~ Greva generala la ROOMATSA! Controlorii de trafic protesteaza la usa directorului!

- pagepicBIG1 1024x683

 

 

UPDATE – ROMATSA anunta greva genrala de la 1 Septembrie. termen Nelimitat. „Vom declara grevă generală la nivelul RA ROMATSA, în toate subunitățile, începând cu data de 1 septembrie 2015, ora 11,00, dacă până în acel moment organele statului abilitate nu vor reuși să rezolve problemele pe care le avem la ROMATSA. Pot să vă spun că sunt probleme de viață și de moarte la ROMATSA. Deci nu e vorba de bani, nu e vorba de absolut nimic, ci chiar de viață și de moarte, de siguranța pasagerilor, de siguranța salariaților ROMATSA. Avem un număr de peste 20 de procese pe care le-am intentat conducerii. Dacă până la 1 septembrie nu se găsesc soluții și organele statului nu iau absolut nicio măsură, vom declanșa această grevă generală așa cum am anunțat deja”, a spus Gabriel Tudorache, potrivit Agerpres( citat de dcnews.ro)

Asta se intampla in urma cu 10 minute(aprox. ora 11.00)  in interioriorul sediului ROMATSA. Sursele mele spun caazi directorul ROMATSA a fost primit cu prosteste si i se cere demisia. Imaginile arata cum controlorii protesteaza la usa directorului. Ce face ministrul Transporturilor in toata povestea? Ce se va intampla daca se ajunge la greva generala? De ce nu se ajunge la o solutie si un numitor comun?

E incredibil ca nimeni nu zice nimic, ministrul sta ascuns ca un strut cu capul in pamant, Ponta nimic, nimeni!”, spune suparat un controlor de trafic.E frustrant, e strigator la cer ca in cea mai aglomerata perioada de trafic a anului sa fim tarati fara voia noastra in mocirla asta.Exact atunci cand avem nevoie de liniste ca sa ne putem concentra.Noi trebuie sa ne luptam ca sa nu ne fie distrus viitorul, spune suparat un controlor de trafic aerian.

 

- pagepicBIGfoto: romatsa.ro

Va reamintesc, directorul ROMATSA ,Ioan Aurel Stanciu considera ca protestele angajatilor nu sunt intemeiate.

Noi suntem deschiși la orice încercare de a găsi o soluție. Sindicaliștii spun că nu s-au respectat revendicările, dar eu am în față procesul verbal care s-a încheiat, care spune că din 14 revendicări 12 au fost rezolvate și mai sunt două. Una dintre ele se referă la noua organigrama a regiei care funcționează de la 1 martie și care nu este atributul legal al sindicatului și se poate rezolva foarte repede cu legea în față, iar a doua se poate negocia pentru că este legată de majorarea salariilor și a veniturilor. Dânșii vor să mărim numai la o parte, iar noi vrem să mărim la toată lumea în raport cu inflația. Dar aici cred că se poate negocia. Este falsă însă problema că cineva le-a închis ușa în naș și nu negociază cu dumnealor. Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, secretarul de stat responsabil cu aviația civilă, toți suntem dispuși la negocieri, cu o singură condiție: să ne respectăm fiecare poziția și să respectăm legea”, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul general al regiei, Ion Aurel Stanciu. „(sursa – agerpres)

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.