VIDEO – Putin, submarinul si Marea Neagra!

- o PUTIN SUBMARINE SEA EXPLORER 5 BATHYSCAPHE facebook2 1024x777

Putin, mereu surprinzator! Citeam presa de astazi si vad  ca presedintele Rusiei este astazi in prim plan.Vladimir Putin s-a scufundat la bordul unui minisubmarin in Marea Neagra.

„Aflat la bordul unui minisubmarin cu trei locuri, Putin a coborât la adâncimea de 83 de metri, într-o călătorie subacvatică exotică în largul coastelor Crimeei. În timpul călătoriei de 45 de minute, preşedintele rus a putut vedea o galeră bizantină scufundată, care ar data din secolul IX sau X.”(adevarul.ro)
- o PUTIN SUBMARINE SEA EXPLORER 5 BATHYSCAPHE facebook1

foto: Getty Images via Huffingtonpost.com

Asadar, campania de PR marca Putin continua. Dupa ce l-am vazut pe cal la bustul gol,  la pescuit, la vanatoare sau  la judo, acum il vedem la bordul unui minisubmarin. Ce vrea sa spuna poetul? Vrea sa spuna, eu sunt sefu’?! Cine depinde de cine in povestea legata de Ucraina si strategia agresiva a Kremlinului?

 

- slide 291110 2320976 free1- slide 291110 2320993 free1- slide 291110 2321015 freefoto: huffingtonpost.com

Si pana la urma care e planul final al lui  Putin?

Citeam acum ceva timp in Adevarul Financiar  despre obiectivele Rusiei si mai ales despre cum arata concret puterea  militara a Kremlinului. Lucrurile sunt clare daca intelegem ca Putin a investit masiv in modernizarea flotei ruse.

Ce obtine Rusia prin asta?

[…]Din punct de vedere militar să fie din nou puterea dominantă în regiune. Până anul viitor, va dispune de șase noi fregate din clasa Amiral Grigorovici, dotate cu rachete sol-aer supersonice, de ultimă generație.(adevarulfinanciar.ro)

Sa lucram cu cifre, ele sunt cele mai lucide. Daca va uitati in fotografia de mai jos, nu cumva  suntem in situatia de case closed?!

 

- Flota Marea Neagra

Țarul și Marea: supremația în regiunea Mării Neagre, vitală pentru planurile geopolitice și economice ale Rusiei lui Putin

„Puterea militară a Rusiei este acompaniată de o extindere economică în regiune, în special în domeniul exploatărilor de hidrocarburi din subsolul Mării Negre. În paralel cu anexarea Crimeii, gigantul rus Gazprom a preluat compania națională ucraineană de petrol și gaze ChronomorNaftohaz, și odată cu ea și dreptul de a explora în platoul continental, ceea ce înseamnă că Gazprom a achiziționat active estimate la 50 de miliarde de dolari.

Compania națională a Turciei de petrol și gaze – TPAO – a investit la rândul ei 2,5 miliarde de dolari în explorarea zăcămintelor din propria zonă economică exclusivă a Mării Negre. Primele rezultate indică rezerve estimate la 10 miliarde de barili de petrol și 2.000 de miliarde de metri cubi de gaze naturale. Și România, prin Petrom și Exxon, a investit peste un miliard de dolari în explorarea platoului continental, primele rezultate fiind promițătoare. Oricum, pe măsură ce se forează la adâncimi din ce în ce mai mari, șansele unor noi descoperiri cresc exponențial.”(adevarulfinanciar.ro)- marea neagra marinari ap

foto: Adevarul Financiar

Cititi restul analizei pe : Adevarul Financiar

Citeste totul despre:

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.