VIDEO- Salina Turda, frumusete turistica romaneasca!

frumusete turistica romaneasca - R22 1024x773

VIDEO- Salina Turda, frumusete turistica romaneasca! N-am avut ocazia pana acum sa ajung intr-o salina. Voi? Cafeaua de dimineata m-a dus astazi  catre un articol interesant. Citeam materialul despre modernizarile facute la Salina Turda, de pe Great News.

Am citit, am cautat pe internet, am revazut imaginile din Salina si  mi-am notat in minte, pentru calatorul din mine: de vizitat Salina Turda! Ce frumusete!

frumusete turistica romaneasca - R21

Mina Rudolf, foto: salinaturda.eu

„România nu duce lipsă de saline spectaculoase, însă puține dintre acestea au parte și de infrastructura necesară pentru a-i convinge pe turiști să le viziteze.

Salina Turda este însă printre excepții, datorită „schimbării la față” de care a avut parte salina între 2008 și 2010. Acum, reprezentanții salinei anunță turiștii că pot vizita o nouă încăpere, superba mină Ghizela.

Încăperea a fost deschisă de joi, în speranța că turiștii veniți la Cluj-Napoca pentru festivalul Untold vor da o tură și până la Turda.”frumusete turistica romaneasca - salina turda generalSalina Turda – Foto: Wikimedia Commons

„Salina Turda are patru mine – Rudolf, Terezia, Ghizela şi Iosif. Primele trei sunt deschise vizitelor turistice, iar la mina Iosif se lucrează încă.

Salina Turda este deschisă zilnic, între orele 9 și 19. Trebuie să știți însă că ultima intrare în salină se face la ora 18. Biletele pentru adulți costă 20 de lei/persoană, pensionarii plătesc 12 lei, iar copiii, elevii și studenții – 10 lei. Copiii cu vârste sub trei ani intră gratuit.

Pe lângă vizitarea salinei, turiștii pot încerca și atracțiile acesteia. O tură cu Roata Mare costă doar 5 lei de persoană, iar o plimbare cu bărcuța pe lacul subteran costă 10 lei (pentru o călătorie de maximum 20 de minute; în bărcuță încap max. 3 persoane).” ( sursa : Greatnews.ro)

MINA TEREZIA

frumusete turistica romaneasca - T3

Foto: salinaturda.eu

MINA RUDOLF

frumusete turistica romaneasca - R3

Foto: salinaturda.eu

    Iata si filmuletul de prezentare al Salinei Turda. Mai e ceva de zis? Avem frumuseti turistice unice, sa nu uitam asta! Si sa le vizitam!

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.