VIDEO – Vezi cum arata planeta care seamana cu Terra!

- Kepler 452b1

Vineri, ora 10.00 . Conduc in trafic de 30 de minute. Ma opresc. Bara la bara. Imi vin in minte toate cuvintele neortodoxe. M-as muta azi in alta parte. Sa fie un oras cu apa, putine masini si liniste! Si cum visez eu asa, vad stirea zilei ( via Marius Tuca) pe Facebook, in  grupul de stiri Newsroom .  „NASA a făcut anunțul. O descoperire științifică uluitoare, care ar putea schimba pentru totdeauna destinul rasei umane: Astronomii au găsit o altă planetă capabilă să susțină viața umană. Da, prieteni, e oficial. Pământ 2 există.”

  Oare acolo oamenii ar fi mai buni?

- Kepler 452b

 

„Planeta a cărei existență a fost confirmată este Kepler 452b. Planeta se află pe orbita unei stele foarte asemănătoare Soarelui, cu doar 4% mai masivă și cu 10% mai strălucitoare decât acesta. Conform calculelor astronomilor, această stea este și cu 1,5 miliarde de ani mai „bătrână” decât Soarele. În plus, distanța orbitală a planetei Kepler 452b este egală cu cea a Pământului față de Soare și astfel, la suprafața sa, poate exista apă în stare lichidă, principalul „ingredient” al vieții. ”

Vezi mai multe aici: mariustuca.ro

 

 

Citeste totul despre:

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.