Viena, orasul premiant la calitatea vietii! Vezi top 10 orase in care merita sa traiesti!

- vistas viena1

Am avut norocul sa ajung in Viena in viata asta. Mi-a placut si nu mi-a placut. Nu stiu de ce. Pur si simplu nu am rezonat. Mi s-a parut curata, organizata, frumoasa …dar cumva distanta si rece. Sau poate am vazut-o eu cand nu trebuia. Aveam multe kilograme in plus, eram racita si deprimata. Deci poate ca nu era momentul sa ne cunoastem. Si daca pana acum eram in dubii, aflu astazi ca sunt defecta. Viena este considerata pentru a sasea oara consecutiv, cel  mai placut oras in care sa traiesti!

Viena, orasul cu cea mai buna calitatea a vietii din lume!

Si atunci am inceput sa citesc mai atent. Sondajele sunt facute de compania internationala de consultanta  Mercer si iau in calcul infrastructura, transportul public, climatul politic, social si economic. Corect! Ce as avea de reprosat? Viena are un plus de calitate si in privinta  serviciilor  de ingrijire medicala sau  serviciile de distributie a energiei electrice si apei.

- vistas viena

De asemenea milioanele de oameni care au votat pentru Viena – cel mai „liveble city” au luat in calcul  si oferta de divertisment, de la restaurante la teatre, cinema, mancare sau calitatea aerului. Deci trebuie sa mai merg o data! Si poate sa si raman? Mai vedem!- 4

 

Viena – (wikipedia) este situata în extremitatea răsăriteană a acestei republici federale, în landul (regiunea autonomă) Viena, și este traversat de Dunăre. Regiunea autonomă Viena este, cu cei aproape două milioane de locuitori ai săi, ce reprezintă un sfert din populația totală a Austriei, al zecelea oraș ca mărime din cadrul Uniunii Europene.- viena gradina schonbrunn gloriette schonbrunn vacanta viena viena city break yyxs

 

Populat de 2,26 milioane de locuitori, Viena este un important centru politic internațional (datorită neutralității postbelice a Austriei și situării în partea centrală a Europei), unde își au sediul organizații de primă mărime, ca: Organizația Națiunilor Unite(ONU), Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și alte diverse agenții, între care: Agenția Internațională pentru Energie Atomică. Această agenție își are sediul, alături de cel al ONU, într-unul dintre complexele așa-numitului centru UNO-city, aproape de Dunăre.

- cheie310113

Top 10 orase in care merita sa traiesti!

1. Vienna, Austria

2. Zurich, Switzerland

3. Auckland, New Zealand

4. Munich, Germany

5. Vancouver, Canada

6. Dusseldorf, Germany

7. Frankfurt, Germany

8. Geneva, Switzerland

9. Copenhagen, Denmark

10. Sydney, Australia

 

foto: lcc-amadeus.com/butterflyholiday.ro

Live & Believe

Citeste totul despre:

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.