Vine Crăciunul. Curățenie în suflete când facem?

curățenie - suflet de femeie 3

Articol scris de Ionuț Iancu. Vine Crăciunul. Curățenie în suflete când facem? La mine în neam avem un ritual aproape sacru de pregătire a sărbătorilor. Iar el începe, inevitabil, cu tradiționala curățenie de sărbători. E pasul fără de care nu pot face bradul, așa că nu am cum să mă eschivez.

Cam despre asta a fost mare parte din ziua de azi. Cu maică-mea făcând pe dictatorul (noroc că nu citește articolul) și cu mine încercând să fiu la înălțimea așteptărilor ei. Să nu credeți că mi se pare o corvoadă sau ceva de genul. Din contră. E ca o chestie doar a mea cu ea, e un mod în care suntem apropiați.

Și stând eu așa cu mopul într-o mână și cu Pronto în cealaltă, în genialitatea mea universal recunoscută, m-a lovit un gând. Dar curățenie în sufletele noastre când facem? Când ne apucăm să mai ștergem praful de prin cămările ascunse de ceilalți? Când mai dăm cu un pic de parfum pe acolo, să miroasă a bine? Dar, mai presus de toate, când mai aerisim și aruncăm ceea ce nu are ce căuta prin ele?

Suntem atât de preocupați de exterior, de ce scoatem în față, de cum să epatăm, că nici nu dăm importanță sufletului. Adunăm în noi tristețe, frustări, furie, ură, eșecuri, dar la momentul pozei de sărbători scoatem cel mai fals zâmbet posibil și mergem mai departe. Până la un moment în care cedăm, clacăm și nu mai găsim puterea să ne ridicăm.

Poate ar fi bine ca uneori să ne oprim din fuga asta. Să tragem aer în piept preț de câteva minute și apoi să îi dăm și sufletului șansa să ne mai povestească. De dorurile sale. Despre dezamăgirile prin care a trecut. Despre așteptările pe care le are. Pentru că despre asta ar trebui să fie Crăciunul și Sărbătorile de Iarnă. Încheiem un an, un an în care poate nu am fost atât de des aproape de cei dragi. Un an în care poate nu le-am spus celor pe care îi iubim, cât de mult o facem.

După o zi șmotruit, m-am oprit, iată, să vă spun câteva despre suflet. Pentru că, la capătul unui an tumultos, asta este impresia mea personală. Uităm prea des de suflet. Și zău dacă nu este cel mai important dar al vieții noastre și singurul cu care plecăm. În lume și din lume.

Sursă foto: lumealuioliver.ro

curățenie - vagina secret 150x150Citeste si: Tu când te-ai auzit ultima dată trăind?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.