Vine Moș Nicolae! Ați fost cuminți?

Moș Nicolae - mosnicolae 1024x701

Vine Moș Nicolae! Ați fost cuminți? Nimic nu se compară cu magia perioadei sărbătorilor de iarnă. Inocența din ochii fiecăruia dintre noi, indiferent de vârstă, în așteptarea celor doi Moși darnici ai iernii, Nicolae și Crăciun.

Și pentru că suntem în seara când Moș Nicolae vine și ne vizitează pe fiecare, lăsând fie nuielușe, pentru cei mai puțin cuminți, fie cadouri frumoase, pentru cei care au știut să se comporte, iată și alte câteva tradiții legate de această mare sărbătoare:

  • Se aduc în casă crengi de pomi fructiferi şi se pun în apă, lângă icoane, ca să înflorească până de Anul Nou. Iar dacă aceste crenguţe vor înflori până când anul se sfârşeşte, anul care vine va fi unul roditor.
  • Nuiaua este şi o ameninţare pentru copiii care nu au fost cuminţi peste an.
  • Tot Sfântul Nicolae este semnul începutului iernii grele, căci el ascunde soarele şi-şi scutură barba de ninsoare. De aceea, de te uiţi pe cer, preţ de o secundă, Sfântul Nicolae poate fi văzut stând în dreapta Domnului.
  • În fiecare an, în noaptea de 5 spre 6 decembrie, copiii au ghetuţe lustruite, deoarece Moş Nicolae va veni pe la ei să le aducă daruri de au fost cuminti. Lui Moş Nicolae îi este de ajuns o privire pe geam ca să vadă cine a fost cuminte. Moş Nicolae apare pe un cal alb, ajută pe toţi cei nevoiaşi, orfani şi văduve, salvează corăbierii de la înec, protejează soldaţii pe timp de război.

Moș Nicolae - faci cump  r  turi 150x150Citeste si: Vrei să faci cumpărături pentru cei mici? Uite o idee (P)

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.