Vine primăvara, vin și alergiile de primăvară!

alergiile - remedii alergii de primavara

Vine primăvara, vin și alergiile de primăvară! Și calendaristic, dar și meterologic, suntem cu fiecare zi care trece mai aproape de primăvară. Aproape că nu mai credeam în ea, după o iarnă normală, dar parcă prea plină de zăpadă și ger pentru gusturile multora.

Dar odată cu primăvara vin și alergiile de primăvară și, vedeta sezonului, astenia de primăvară. Ce sunt alergiile de primăvară, cum se manifestă ele și cum le putem trata?

În România, între 20 şi 24 la sută din populaţie suferă de rinită alergică, dar diagnosticul este pus la mai puţin de 4-6 la sută și doar puțini dintre medici ştiu să pună diagnosticul și trateze corect această afecţiune, situaţie similară şi în alte ţări europene.

Citește și: Crema neagră care rezolvă acneea!

Termenul „alergie” indică o reacție imună anormală. Condițiile alergice au un impact semnificativ asupra sănătății iar implicarea mecanismelor alergice, în  tulburări din sfera  ORL   pulmonare și dermatologice nu sunt încă pe deplin înțelese.

Principale semne care indică o alergie sunt la nivelul:

  •  Pielii: iritație, roșeață, mâncărime, apariția de vezicule, cruste, erupții cutanate, urticarie, edem;
  •  Plămânilor: respirație șuierătoare, senzație de constricție, tuse, dificultăți de respirație;
  •  Capului: edem la nivelul feței si gâtului, pleoape, buze, limba, răgușeală, dureri de cap;
  •  Nasului: rinită  alergică cu nas înfundat, rinoree seroasă, strănut;
  •  Ochilor: conjunctivită, senzație de mâncărime locală, edeme palpebrale, secreții apoase;
  •  Digestiv: durere, greață, vărsături, diaree sanguinolentă;

Aceste semne sunt consecința acțiunii sistemului imunitar, care eliberează anticorpii de tip imunoglobuline E sau anticorpi IgE și care produc substanțe chimice și hormoni (mediatori).

Dacă acești mediatori sunt eliberați brusc și extins, poate să apară anafilaxia sau șocul anafilactic, care pune viața în pericol. Șocul  înseamnă că organele corpului nu primesc suficient sânge din cauza tensiunii arteriale periculos de scăzute. Persoana în stare de șoc poate fi palidă sau din contra foarte roșie la față, transpirată, confuz, anxios sau  inconștientă, având respirație dificilă sau zgomotoasă sau poate fi în imposibilitatea de a respira. Dacă scăderea tensiunii arteriale este bruscă și drastică sub acțiunea mediatorilor, aceasta poate provoca pierderea cunoștinței, chiar stop cardiac și moarte.

Sursă foto: i-medic.ro

Citește continuarea pe doctoraș.ro

alergiile - unnamed 768x512 1 150x150Citeste si: Aveam doi ani când mi-au pus cel mai groaznic diagnostic

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.