#ViolulECrima

- ramona ursu1
„Vrei să vezi exact ce i-au făcut cele şapte bestii fetei din Vaslui, pe care au violat-o trei ore continuu, au turnat alcool pe ea ca s-o trezească din leşin după leşin, nu? Vrei să vezi exact cine e fata, cum o cheamă, cum arată, cine-i maică-sa, taică-su, bunică-su, care, apropos!, abia mai stă în pat, nu?
Vrei să vezi cu orice chip exact ce s-a întâmplat în acele ore blestemate din noiembrie 2014, când o copilă a fost sechestrată şi forţată să facă sex oral, anal, normal şi alte lucruri extraordinar de interesante pentru publicul larg celor şapte violatori, nu? Vrei să ştii exact, dar exact ce a simţit atunci biata de ea, ce mai simte acum, chiar şi dacă răspunsurile sunt extraordinar de normale şi de previzibile. - ramona ursu
Ca de exemplu: „Mi-a fost frică!” sau „Îmi e frică şi acum de băieţi!”. OK! Dacă vrei toate astea, e bine să te uiţi fix acum în dreapta-sus a ecranului pentru că, nu!, nu vei vedea o înregistrare video a violului de o ferocitate înfiorătoare, ci vei vedea ceva şi mai interesnt. Vei vedea o căsuţă cu un ”X” în ea, pe care te rog din suflet să apeşi. Să apeşi şi să închizi fereastra, pentru că n-are rost să încerc să-ţi explic că eşti absurd, anormal şi, da, după părerea mea, cu o doză uriaşă de sadism. M-am gândit de ce un caz îngrozitor ca cel de la Văleni a fost transformat peste noapte într-o poveste atât de tipic românească, de mahala.
M-am gândit cum a fost posibil ca dintr-un caz care ar fi trebuit să unească România, să ne adune pe toţi la un loc pentru a i se face dreptate fetei, am reuşit să reducem totul la absurdul de a vedea exact faţa unui om distrus pe viaţă? M-am gândit cum de am reuşit ca dintr-o tragedie de proporţii, care ar fi trebuit să ne mobilizeze pe toţi şi să cerem dreptate, să cerem judecarea aşa cum se cuvine a celor şapte violatori, să-i tragem la răspundere pe nişte procurori şi pe nişte judecători care au dat dovadă de o clemenţă vecină cu ilegalitatea, cel puţin una morală, am transformat totul într-un can-can de prost-gust, pus în scenă cu o tactică macabră, nebună de nişte creiere mai plate decât ecranele pe care apar
M-am gândit cum am reuşit ca, după opt luni de la tragedie, timp în care extrem de puţini dintre noi am înţeles gravitatea acestui caz violent din Văleni, am reuşit acum, în doar câteva zile, să sărim gardurile casei victimei, să-i terorizăm părinţii, să-i alungăm de acasă, s-o dăm pe sărmana aceea nenorocită deja pe viaţă cu nume, prenume, faţă pe toate ecranele, să-i chinum toată familia, să-i răsculăm pe vecini (şi aşa răsculaţi) mai rău împotriva victimei. De fapt, împotriva victimelor. Pentru că, acum, „graţie” unor creiere spălate care au pus mâna pe pix şi pe microfoane, am făcut ca acest caz să nu aibă doar o victimă, pe fată, ci şi pe sora ei, şi pe mama ei, şi pe tatăl ei.
Vezi continuarea articolului aici : adevarul
#violulecrima

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.