Vlad Ciurea: ”Creierul nu doare, el țipă”

Ciurea - ciurea

Vlad Ciurea: ”Creierul nu doare, el țipă”  Orice mamă din lume, în momentul în care copilul ei învață primii pași și cade, indiferent de cât de ușoară a fost căzătura, se panichează și duce chiar la extrem lucrurile. Invitat în studioul Perfect Imperfect, neurochirurgul Vlad Alexandru Ciurea a vorbit despre cum trebuie să reacționăm atunci când copilul nostru se lovește la cap:

Citește și: Alexandru Vlad Ciurea: ”De ce nu funcționează institutul Cantacuzino?”

„Creierul nu doare, stomacul, inima, ele dor, dar creierul țipă și ca să țipe, o face prin convulsie. Una scurtă. Este mai bine să fim panicați, decât să cădem în extrema de a nu face nimic. Copiii nu au durere de cap. Când un copil este palid, varsă și mai spune că îl și doare capul, acesta este un semn de alarmă. Dacă mai adăugăm o tulburare de echilibru, de vedere, atunci clar trebuie să reacționăm.

Întâi trebuie examinat clinic copilul, radiografia trebuie înlăturată, iradiem copilul, tomografia trebuie făcută. Pentru ca familia, copilul și doctorul să fie liniștiți. Nu fractura este problema, ceea ce este sub os, creierul și structurile cerebrale. Specialistul trebuie să decidă dacă se face tomografie”.

Ciurea - woman desperate sad tears cry depression mourning 2 150x150Citește și: Dan Antonescu: „Depresia nu apare ca o răceală”

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.