Vlad Voiculescu: „30% din spitale sunt în clădiri cu risc seismic„

Vlad Voiculescu - vlad voiculescu

Articol scris de Loredana Negrilă. Vlad Voiculescu: „30% din spitale sunt în clădiri cu risc seismic„ „Circa 30% din spitalele din România funcţionează în clădiri cu risc seismic I sau II”, aceasta este declarația îngrijorătoare de astăzi a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Acesta susține că este nevoie de investiţii masive în infrastructura de sănătate, lucru imposibil de realizat în România la acest moment.

“Potrivit unui studiu pe care Ministerul Sănătăţii îl va prezenta săptămâna viitoare în ceea ce priveşte starea infrastructurii în domeniul sănătății, circa 30% din spitalele din România funcţionează în clădiri cu risc seismic I sau II. Despre această situație, Voiculescu spune că „este una delicată” și reprezintă „efectul lipsei de investiții pe mulți ani”.

Ministrul a adaugat că în prezent nu există bani pentru a clădi toate spitalele de care România are nevoie. În ceea ce priveşte noile investiţii, Voiculescu a ținut să menţioneze că are pregătite cinci proiecte regionale pentru a accesa 150 de milioane de euro, sumă care provine din bani europeni, pentru construirea celor trei spitale regionale.
“Un lucru esenţial pentru investiţii este pregătirea proiectelor. Să stabilim unde vor fi făcute aceste spitale şi apoi să facem un studiu de fezabilitate şi după întocmim celelalte documente pentru începerea licitaţiilor. Avem în vedere construirea a trei spitale.

Am selectat două terenuri în Cluj şi Craiova, pe care le-am primit de la Ministerul Apărării Naţionale”, a declarat ministrul Sănătăţii, precizând că s-a întâmplat în trecut să fie ridicate clădiri care trebuiau să devină spitale, în locuri unde nu existau utilităţi. Voiculescu a mai spus că la jumătatea anului viitor vor fi gata studiile de fezabilitate pentru toate cele trei spitale regionale din Cluj, Craiova şi Iaşi.

Nici la capitolul medicamente nu stam prea bine. Pacienţii preferă să meargă de cele mai multe ori în Ungaria sau în Bulgaria pentru a-şi cumpăra mai ieftin pastilele. Unii dintre români, mai ales cei din localităţile de graniţă, preferă să-şi cumpere anumite medicamente din străinătate, pentru că sunt mai ieftine cu până la 10-20%. Un alt motiv pentru care sunt căutate farmaciile de peste hotare este faptul că unele medicamente nu se găsesc în România şi sub formă de pastile, şi în formă injectabilă, aşa cum ar avea nevoie o parte dintre pacienţi.

Pentru că suntem membrii UE, majoritatea farmaciilor din ţările europene iau în considerare reţetele emise de medicii români.

Destinaţiile preferate pentru „cumpărăturile“ din farmacii sunt Bulgaria, Ungaria, Germania şi Austria. În această situaţie se găsesc pacienţii cu boli reumatismale, afecţiuni oncologice ori cei care urmează tratamente pentru fertilizare. Referitor la legea vaccinării, ministrul a susţinut că aceasta este aproape finalizată si va avea transparență în curând.

Vlad Voiculescu - received 10154707144113276 150x150Citeste si: Traian Băsescu la Perfect Imperfect

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.