Vlad Voiculescu: Nereguli la ANT si la 4 spitale. Suspiciuni privind cheltuirea banilor publici

- vlad voiculescu 1 1024x363

Voiculescu: Nereguli la ANT si la 4 spitale. Există suspiciuni privind cheltuirea banilor publici

Ministrul Sănătații, Vlad Voiculescu a anunțat astăzi că raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătății arată foarte clar că sunt nereguli la Agenția Națională de Transplant și la patru spitale, existând și suspiciuni legate de cheltuirea banilor publici, astfel că vor fi făcute sesizări cu privire la posibile fapte penale, pentru fals și uz de fals, precum și sesizări la Agenția Națională de Integritate, pentru conflict de interese și incompatibilitate.

Unitățile medicale unde au fost găsite nereguli de către inspectorii Corpului de Control al Ministerului Sănătății sunt din Braila, Alba Iulia, Ploiești și Reșita, fiind vorba despre spitalele județene.

Probleme privind derularea unui proiect european

Ministrul a precizat că în urma controlului la Agenția Națională de Transplant au fost descoperite probleme care trimit către derularea unui proiect european pentru donarea și transplantul de organe. „Pentru derularea acestui proiect au fost încheiate convenții civile de prestări servicii între Agenția Națională de Transplant, reprezentată de domnul doctor Dan Adrian Luscalov, în calitate de director executiv și prestator domnul doctor Luscalov Dan Adrian”, a spus Voiculescu.


De asemenea, au fost încheiate contracte de prestări servicii între Dan Adrian Luscalov, în calitate de director executiv al ANT și doctorul Andei Nica, în calitate de director adjunct al ANT. Ministrul a precizat că a decis sesizarea Agenției Naționale de Integritate, care să verifice daca există un posibil conflict de interese și o eventuală incompatibilitate la semnarea convențiilor civile.

Vlad Voiculescu a mai spus că există suspiciuni legate de modul  în care au fost cheltuiți banii publici. El a dat ca exemplu cazul achiziției unui studiu de fezabilitate pentru care referatul de necesitate a fost semnat de șoferul instituției, care era angajat cu jumătate de normă la Departamentul Achiziții. În fața Corpului de Control, acesta a declarat în scris că nu știe ce a semnat.

„Vor fi sesizate organele penale pentru posibile fapte penale, fals și uz de fals”, a subliniat ministrul Sănătății.

Vlad  Voiculescu s-a referit și la Spitalul ”Sfânta Maria” din Capitală: „La Spitalul Sfânta Maria, unde ştim cu toţii că a fost realizat transplantul de ficat, nu s-a mai realizat niciun transplant hepatic de câteva luni bune, din informaţiile noastre, din luna mai. Am solicitat acceptul Primăriei Bucureşti de a permite Corpului de control să verifice funcţionarea Spitalului ”Sfânta Maria”, în speţă modul în care s-au făcut achiziţiile. Dacă doamna nu are nimic de ascuns, îi invit să facă un act de transparenţă. În câteva săptămâni toate spitale vor obligate să îl facă – şi anume să publice lista contractelor încheiate de Spitalul ”Sfânta Maria” cu firmele care au furnizat echipamente în cursul anului 2015 în special”.

In replică, Narcis Copcă – managerul Spitalului Sfânta Maria spune că :„Este incredibilă neștiința acestui domn privind procedurile de transplant, costuri, precum și bunacuviință. I-am făcut o invitație scrisă, bărbătească, domnului ministru Voiculescu să vină și să rezolve problema. A zis că nu se pricepe la sistemul de sănătate și a trimis trei doctorițe, una din Craiova, una din Târgu Mureș și una din Iași, care iarăși nu știu cât se pricep la transplantul pulmonar. Uitați-vă despre ce prostii vorbim”.

 

Foto: jurnalulmunicipal.ro

- Dacian Ciolos 2 150x150Citeste si: Dacian Cioloș la Perfect Imperfect

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.