Vladimir Ciurea: ”Bem din ce în ce mai mult și prost”

bem - liquid table hand

Vladimir Ciurea: ”Bem din ce în ce mai mult și prost”. Toate statisticile internaționale plasează România în topul țărilor unde se consumă alcool, indiferent că vorbim de bere, vin, tării. O astfel de statistică nu are cum să nu îngrijoreze, cu atât mai mult cu cât bolile ce au ca și cauză consumul excesiv sunt în creștere.

Prezent în studioul Perfect Imperfect, neurochirurgul Vladimir Ciurea a explicat care este efectul alcoolului asupra creierului și care sunt cei 6 NU de care trebuie să ținem cont dacă consumăm alcool:

”Din nefericire bem, și bem din ce în ce mai mult și mai prost. Este clar acest lucru. Alcoolul nu ajunge direct în creier, are niște bariere, prima mare barieră este ficatul. La noi ficatul este o barieră foarte bună. Alcoolul ajunge în creier și modifică metabolismul celulei nervoase. Dacă luăm o persoană care bea zilnic constatăm din toate punctele de vedere o degradare în 10 ani. Pot să apară o grămadă de boli, convulsie, epilepsie. Alcoolismul este o boală foarte gravă.

Citește și: Ea şi alcoolul din el sau cea mai tristă poveste de dragoste

Părerea mea este că se poate bea alcool, cu măsură, dar să avem niște cutume

  • Nu dimineața
  • Nu tărie (acestea ard esofagul)
  • Nu pe stomacul gol
  • Nu amestecați băuturile
  • Nu zilnic
  • Nu copii, adolescenți și mămicile care vor să aibă copii normali.

În creier sunt 3 elemente: vascular, celular și apă. Când bem, în locul apei apare alcoolul și modifică în interiorul celulei metabolismul și dă dependență de alcool. Este ca un drog. Primul pahar de alcool, de vin, îți dă fericire, spunea Oscar Wilde”.

Photo via Visual hunt

bem - emma14iunie 150x150Citește și: Idris e timid

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.