De ce vorbim LIMBI DIFERITE în iubire?

iubire - comunicare in cuplu

Articol scris de Ionuț Iancu. De ce vorbim LIMBI DIFERITE în iubire? Se spune că a fi îndrăgostit, a iubi, reprezintă cel mai frumos sentiment pe care îl poți trăi ca om. Că în iubire, iubit de cel pe care și tu îl adori, devii cu adevărat cea mai bună variantă a ta ca om.

Cu toate acestea, dacă ne uităm în jurul nostru, multe povești de dragoste se sting atât de repede, și asta nu din pricina unor lucruri și gesturi complicate, ci din lipsa comunicării, sau, mai rău, din cauza fatului că, în loc să vorbim aceeași limbă, ajungem să avem și să interpretăm fiecare un limbaj propriu. Eu îți spun că mi-e dor, tu înțelegi că nu îmi pasă. Tu nu îmi spui nimic, eu nu mă descurc să interpretez, tu îmi reproșezi că nu te ascult.

Nu e așa că vă regăsiți în rândurile de mai sus? Și dacă da, cum faceți să treceți peste aceste bariere de comunicare? Vă așezați unul în fața celuilalt și vă spuneți verde în față ce gândiți? Căutați soluții sau oferiți doar reproșuri? Căutați consiliere undeva sau vă încredeți doar în voi? Soluții sunt multe și variate. Dar cel mai important este să fiți sinceri unul cu altul.

Știți ce aș face eu în astfel de cazuri?

  • aș alege o zi, o seară în care și eu și partenera am lăsa deoparte orice alte discuții și am sta să discutăm ce nu a funcționat în relația noastră, în comunicarea dintre noi, în ultima perioadă.
  • am stabili împreună un cod simplu de comunicare, de limbaj, care să ne ajute să ne înțelegem mai bine. Astfel încât să știu și eu că atunci când ea spune „mi-e somn„  de fapt vrea să mergem la plimbare și când are un zâmbet forțat de fapt e nervoasă, nu e fericită că ai spus tu nu știu ce banc.

Când spui iubire, spui acel sentiment pe care, atunci când îl trăiești cu adevărat, îți deschide porți nebănuite. Și uneori, în iubire nici nu ai nevoie de prea multe cuvinte ca să exprimi tot ceea ce simți. Dar ai grijă să nu ajungi și la o tăcere asurzitoare, care ar putea să facă mai mult rău decât bine.

Sursă foto: psychologies.ro

iubire - femeieputernica 150x150Citeste si: Femeia și „bărbatul„ din EA !

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.