De ce nu vreau să îmbătrânesc degeaba. Votează!

Votează! - 15451026 10209699869148424 586396261 n

De ce nu vreau să îmbătrânesc degeaba. Votează! Am plecat spre secția de votare. Stați liniștiți nu o să vă spun cu cine am votat. Ce Duminică splendidă  să îți alegi viitorul!  Cu așa soare, pare că Cineva de Sus ne transmite că nu mai avem niciun motiv să nu mergem să votăm. Și da, explicații găsim mereu ca să nu facem efortul ăsta, Și, da, aveți dreptate…uneori EI nu merită!

Îi urmăresc de mai bine de 15 ani, mă refer la parlamentari, și am ajuns la concluzia că mulți dintre ei sunt niște lepre! Și nu are sens să mai zic că stânga și dreapta a mâncat din aceeași oală și s-au înțeles atunci când au avut nevoie. De fapt, ce e politica…dacă nu o sumă de compromisuri?

Una peste alta, cred că e important să spun EU ce vreau pentru MINE. Poți alege orice vrei, dar important este că încă mai ai timp să faci asta. Mi-au dat lacrimile azi dimineață când m ajuns la secție. Dau buletinul și observ cu colțul ochiului că un bărbat în vârstă mă privea insistent. În timp ce îmi este scanat actul de identitate, aleg să mă uit să văd cine este bărbatul.

Brusc, mi se însenizeaza fața. Era vecinul de la 8, din blocul unde am locuit vreme de 10 ani. Ce frumoasă și simplă era viața la 19 ani. E genul ăla de vecin care te știe, cu bune și cu rele, cu muzică dată tare și prieteni, cu nopți când ajungeai târziu de la muncă și îl găseai stând cu ușa deschisă, să mai iasă zăpușeala, că era vara și era cald.

Au trecut peste noi cam 17 ani, ne complimentăm reciproc că arătăm bine. Îmi zice că a îmbătrânit, dar încă e bucuros că se poate mișca. Îmi povestește că a venit să voteze că, cine știe, poate nu mai apucă data viitoare. Eu îi spun că avem contract cu viața pe termen nelimitat, iar el râde cu poftă. „Cine știe, ce-o vrea Dumnezeu! Acum am două nepoate!”, îmi povestește despre copil, nepoate și casa de la țară. Eu îi spun că am divorțat și că am un copil. Îl lămuresc despre toate și îmi dau seama că am făcut bine că am venit.

Citeste si: Tu votezi România! Gândurile unei tinere care votează!

La plecare îi fac o promisiune:

– Ne vedem peste patru ani, la următoarele alegeri. O să vă aștept aici,  pe scări!

El zâmbește amar, îmi strânge mâna și o ia spre casă. El nu mai are timp, dar totuși a făcut efortul. Noi ce scuză avem să fim pasivi? Câtă lene, câtă neîncredere sau ce procese de conștiință să ai să nu mergi la vot?  Am votat, am ales, bine sau rău! E ca și cum mi-aș refuza vreodată dreptul de a spune ce cred! Asta ar fi ca o pedeapsă capitală pentru mine!

Am 36 de ani, am votat pentru că aș fi vrut ca bunicul de la etajul 8 să îmi povestească că se pregătește să plece într-o excursie, ca pensionarii din alte țări. Am votat pentru că am încă forța și determinarea să mai încerc să mai schimb. Nu știu cât timp mi-a mai rămas, dar mai bine aleg eu…decât să decidă alții pentru mine!

PS: Poza are un efect care îmbătrânește, îmi zic prietenii. Da, așa am vrut, pentru că timpul trece, oamenii dragi îmbătrânesc și nici noi nu scăpăm de treaba asta. Acum, cât încă mai sunteți tineri, ieșiți din casă, mergeți în parc, dar înainte puneți și stampila acolo unde credeți voi. Să fii cetățean înseamnă să ai și drepturi…dar și responsabilități. Votează!

Votează! - romaniavoteaza 150x150Citeste si: Tu votezi România! Alegerile parlamentare 2016 pas cu pas!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.