De ce vreau să fiu COACH

coach - zeicescu

De ce vreau să fiu COACHStudiez arta coaching-ului de câteva luni. Uneori e dificil, sunt mai mereu alergată și ajung la clasă sfârșită. De fiecare dată mă scoate din zona de comfort. E o abordare tare diferită față de ce fac zi de zi. La TV sunt obișnuită să pun întrebări directe, să fiu incisivă, să mă lupt pentru dreptate.

Spiritul meu justițiar este hrănit! În coaching NU te lupți cu nimeni, nici măcar cu cel pe care îl ai în față, clientul. Tu ești acolo pentru ca EL să descopere în el răspunsurile la întrebări. Și ce provocare – să înveți să asculți, să întrebi cât să faci omul să se simtă safe și să se deschidă către EL. Coaching- ul nu e psihologie, consultanță sau mentorat. Coaching-ul este arta de a fi prezent!

De ce vreau să fiu COACH? Analizând ultimii 19 ani de când lucrez, e clar că am abilitați de comunicare, îmi vine ușor să mă exprim. În viitoarele relații cu cei pentru care ești coach, trebuie să poți să vorbești…poate chiar și atunci când tu nu ai o zi bună. Ideea nu e să vorbești doar tu, nu asta înseamnă coaching. Scopul este ca Omul din fața ta sa își exprime viziunea. Specialiștii spun că dacă vorbești mai mult de 25% din ședință, atunci nu ești un coach bun.

Citește și: Ce trebuie să facă o FEMEIE in afaceri!

Pentru că nu e psihologie, consultanță sau mentorat, coaching-ul are misiunea de a NU îți spune ce să faci, de a nu se raporta la trecut și de a nu fi un umăr mai experimentat în profesie. Coach-ul din fața ta este cel care îți este partener, nu te judecă, te ascultă și te face să promiți că faci un pas înainte, oricare ar fi el, până la următoarea ședință. În fapt, toată munca o faci tu. De asta te și ajută, tu cu tine vorbiți și o faceți în mod autentic. “Cum poate să îți fie de ajutor această sesiune de coaching? “Este o întrebare esențială în coaching.

Mereu am avut tendința să ajut oamenii, îmi place binele, chiar și când e secondat de o personalitate mai puternică. Sunt un GIVER și sunt mândră de asta. Prefer să te ajut să faci un pas înainte, decât să te critic că ești jos. Viața m-a bucurat cu proiecte frumoase, cu oameni pentru care am contat și contez, lor le-am dat o parte din mine atunci când: i-am ajutat să avanseze în carieră, i-am bătut la cap să facă sport, le-am vorbit despre faptul că NOI ne controlăm destinul, oricând de greu îmi este și mie uneori să fac asta. Bucuria lor la final de drum, balsam pentru mine. Și dacă un gând bun se întoarce, așa cum trimit și eu celor care mi-au marcat existența, atunci experiența este liberă să circule. Odată cu ea și energiile pozitive! Suntem ceea ce vrem să fim, noi decidem!

PS: Și iată și ce NU trebuie să facă un coach.

Sursă foto: Elena Hirtan

coach - MISIUNEA ta   n via     150x150Citește și:  Care este MISIUNEA ta în viață? Uite cum calculezi

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.