Vreau să îmbătrânesc frumos !

îmbătrânesc - batrana in oglinda

Articol scris de Elisabeta Pancea. Vreau să îmbătrânesc frumos ! Într-o zi ploioasă de octombrie, când singurul gând bun ducea la o cafea fierbinte băută în faţă geamului, privind stropii ce dansează în ritmul bătăilor vântului, la braţ cu frunzele ce cad, lipsite de viaţă, pe pământul ud, eu stăteam la locul de muncă, fumând o ţigară în aşteptarea unui client care nu se încumeta să vină.

Deodată, văd un domn apropiindu-se de uşa casieriei mele, făcându-mi semn să termin ce am început, că nu se grăbeşte.

Cu părul grizonat şi o privire blanda de om la 50 de ani, zâmbea mereu şi vorbea moale, dar hotărât.

În timp ce îl serveam, am început să povestim. Vârstă reală era la ani buni distanţă de cea afişată. La 75 de ani, omul îmi spunea cât de mult îi place să se plimbe, să muncească, şi că, deşi e pensionar, îi face o deosebită plăcere să lucreze în continuare. Asta îl face să se simtă bine.

A plecat, urându-mi toate cele bune şi lăsându-mi întipărită în minte povestea lui şi întrebarea: eu cum voi fii când voi îmbătrâni?

M-am înconjurat de gânduri, ştiind că primăvară-n suflet vine şi în anotimpurile reci şi că zăpada albă aduce mai multă bucurie decât frigul iernii.

Aşa am învăţat că în fiecare lucru pe care îl priveşti cu teamă sau ignoranţa, e un lucru mai mic, cu o valoare mai mare. Că dacă priveşti cu grabă drumul pe care treci s-ajungi mai repede la o destinaţie-ndepărtată, vei rata micile detalii care te-ar putea ajuta să nu mai baţi, îngrijorat, atâta drum.

I-am reţinut zâmbetul, atât de larg, de parcă nici o problema nu ar fii suficient de mare să i-l şteargă, i-am memorat privirea, atât de luminoasă, încât nici o umbră de tristeţe nu părea să fii avut vreodată ocazia să treacă peste ea.

M-am hotărât să-mbatranesc şi eu așa frumos. Să zâmbesc cucerindu-i pe toţi cu căldură sufletească, să împart bucurie celorlalţi chiar dacă eu sunt tristă, să las o urmă frumoasă, de femeie elegantă, prin locurile vizitate şi să nu calc cu bocancii murdari inimile celor din jur. Să ofer cât pot, ce pot din ce am şi cât am. Să învăţ să ascult, să mă gândesc mai mult şi să nu mă mai grăbesc. Deşi timpul nu iartă pe nimeni şi ne poartă pe toţi la fel, e mai bine să aştepţi mai mult pentru un lucru bun, decât să îl pierzi pentru un lucru inutil.

Da, vreau să îmbătrânesc frumos, să pot spune, fără regrete, că-mi închei drumul, şi nu că mi-a trecut viaţa.

îmbătrânesc - Ce   nseamn   150x150Citeste si: Ce înseamnă pentru tine fericirea?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.