Vrei să fii sănătos? Mergi cu bicicleta!

bicicleta - giphy 4 1

Vrei să fii sănătos? Mergi cu bicicleta! Persoanele care obişnuiesc să circule zilnic cu bicicleta au un risc mult mai mic pentru a dezvolta cancer şi boli de inimă şi un risc scăzut pentru decesul prematur, arată un studiu efectuat recent de cercetătorii britanici şi publicat în jurnalul “British medical journal”

Guvernele ar trebui să facă tot posibilul pentru a încuraja modalităţile active de a ne deplasa dintr-un punct în altul, au afirmat cercetătorii.
Persoanele care obişnuiesc să folosească bicicleta că mijloc de transport de acasă la birou au parte de o serie de beneficii semnificative pentru sănătate, cu un risc de până la 45% mai mic pentru a dezvolta orice formă de cancer şi un risc de până la 46% mai mic pentru declanşarea bolilor de inimă, prin comparaţie cu persoanele inactive ce folosesc mijloacele de transport în comun.
Mersul pe jos zilnic de acasă la muncă a fost asociat unui risc mai mic cu până la 27% de a dezvolta boli de inima şi unui risc de până la 36% mai mic de a deceda pe fondul bolilor de inimă. În schimb, mersul pe jos nu a avut un impact asupra scăderii riscului de apariţie al cancerului sau a scăderii decesului prematur pe fondul altor boli.
La studiu au participat circa 264 de mii de persoane cu o vârstă medie de 53 de ani, ale căror date medicale au fost colectate de la Institutul Biobank din Marea Britanie – baza de date a informaţiilor medicale a circa 500 de mii de adulţi britanici.

Citește continuarea pe Hotnews.ro

bicicleta - maxresdefault 150x150Citește și: Ce conțin micii din supermarket?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.