Dacă nu mă admiri, lasă-mă în pace!

lasă-mă în pace - 14364734 1779012842346110 5541508230530820679 n

Dacă nu mă admiri, lasă-mă în pace! Știu pare ciudat sau măcar autosuficient, dar în intenție nu e nimic nepotrivit. „Iubirea începe printr-un fulger de simpatie încântătoare, se substanţializează cu tandreţe infinită şi se sintetizează în supremă adoraţie. „(S.A. Weun)

Nu știu dacă poate exprima cineva ce se simte când privirea lui care se oprește din orice făcea și rămâne blocată la tine. Momentul ăla de gol al clipei în care nu existi decât tu și ea, momentul în care totul este pe pauză, la acest tip de energie mă refer. Femeile iubesc privirea aia care le înmoaie genunchii. Femeile savurează clipa aia și pot să stea în starea  de „levitație” o perioadă. Am stat și m-am gândit de ce rezonăm atât de tare, noi oamenii, cu momentul când cineva vine și se uită la noi ca la un soare? De ce ne place să fim admirați?

Parte din explicații țin cu siguranță de ego, ne place să lăsăm o urmă în viețile celorlalți, ne place să fim privite și admirate, ne place să știm că încă mai contăm. Orgoliul trebuie și el hrănit, doar să nu îi dați prea multă importanță, s-ar putea să îți joace feste.

Să nu vă mire dacă o femeie ( de bărbați nu mai zic!) merge însoțită la un eveniment, dar se va bucura de priviri complice, priviri admirative sau pur și simplu de scanările domnilor prezenți la fața locului. Cu toții avem nevoie de confirmări, fie că o recunoaștem sau nu. Odată cu înaintarea în vârstă parcă treaba asta devine și mai importantă. Nu mai avem timp, suntem la maturitate, trebuie să ne încărcăm energetic din priviri de tip compliment.

Nici măcar nu aș considera-o flirt, i-as spune mai degrabă tratament, în măsura în care nu devine o un joc prea evident sau prea susținut. Mă gândesc că dacă  gestionezi această nevoie de admirație ca o nevoie personală, ai putea să înțelegi mai bine ce se întâmplă.

Când vă apucă gelozia că altul o privește, aduceți-vă aminte de piramida nevoilor umane  – Abraham Maslow –  psihologul care a pus bazele teoriei Ierarhiei Nevoilor Umane. Conform teoriei respective reiese clar că  IUBIREA și CUPLUL reprezintă una dintre nevoile sociale ale omului. Pentru iubire și pentru apartenența la un cuplu suntem în stare să facem multe. Dacă ne admirați deja, e chiar și mai simplu!

Vrei să știi de ce o femeie poate să calce strâmb? Când ai privit-o ultima dată așa, ca în primele voastre zile? Îți fac o mărturisire, noi tot admirația voastră o căutăm, chiar și după ani de relație. Vrem să ne uităm la voi cu tot dragul și să vă întîlnim privirea, aia, da…aia care ne făcut să spunem: Rămân!

„Eu am soarele şi înlăuntrul meu şi în afara mea, fără nici o deosebire; zi şi noapte sunt în continua lui adoraţie.” (Maitreyi Devi)

„Mă adori ca și când 

Noi chiar suntem singurii străini pe Pământ

Te visez și te strig

Ca un suflet pribeag și naiv

Nu răspunzi, doar privești

Eu clipesc, tu iubești

Dacă poți și dacă vrei

Salvează-mi sufletul…”

( Pribeag –  Sept 2016)

Follow:  Fotograv

lasă-mă în pace - NIGHT HUG1 768x777 3 150x150Citeste si: Dragostea durează…cât naiba mai durează DRAGOSTEA?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.