Vrei să te lași de fumat? Bea vin înainte!

fumat - vin rosu

Vrei să te lași de fumat? Bea vin înainte! Pentru un fumător, cel mai greu test la care îl poți supune este să se lase de fumat. Definitiv ar fi ideal, dar chiar și pentru termene mult mai scurte, efortul pare sisific. Există mii de metode promovate pe orice site, și toate spun că au rată de reușită 100%.

Mai nou, se pare că un pahar de vin băut înainte de a vrea să fumezi te poate determna să renunți la acest viciu.

Un pahar de vin roşu înainte de fumat poate preveni efectele dăunătoare ale ţigărilor, pentru că vinul conţine substanţe care pot proteja vasele de sânge afectate de fumat, spun experţii.

Cercetătorii au investigat efectele fumatului asupra vaselor de sânge şi a arterelor a 20 dintre participanţii la studiu, nefumători, care s-au oferit voluntar să tragă din trei ţigări. Jumătate dintre ei au băut un pahar de vin roşu înainte de a fuma, nivelul de alcool din sânge fiind de 0,75 de procente. Vinul împiedică eliberarea de microparticule din pereţii arterelor, a trombocitelor şi a globulelor albe care sunt provocate de fumat. În plus, reduce inflamarea şi încetineşte procesul de îmbătrânire a celulelor.

Cei care nu au băut vin au înregistrat o creştere cu 56% a celulelor care cauzează cancerul, comparativ cu ceilalţi voluntari, care au adunat 20 de procente.

Doctorul Viktoria Schwartz, conducătorul ceercetării, de la Universitatea Saarland din Hamburg, Germania a declarat că scopul acestui studiu a fost investigarea efectelor consumului de vin roşu asupra vaselor de sânge, în rândul celor care fumează ocazional. Aceasta a precizat că echipa ei nu doreşte să încurajeze fumătorii să consume alcool, şi nici cei care beau ocazional, să fumeze. „Cu toate astea, acest studiu a identificat mecanisme adecvate pentru a explora daunele și pentru a proteja vascularizarea organismului uman, deschizând calea pentru viitoarele studii clinic”, citează cotidianul britanic The Sun.

Sursă foto: descoperă.ro

Citește continuarea pe Jurnalul.ro

fumat - manichiura 150x150Citeste si: Fă-ți manichiura acasă în 5 pași!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.