Vrei să slăbești? Uită de diete, mănâncă regulat!

regulat - salad 791891 960 720

Vrei să slăbești? Uită de diete, mănâncă regulat! Nu trece zi de la Dumnezeu în care să nu apară o nouă dietă, un nou regim de slăbit. Care de care mai inovative, cu cât mai puțin efort și, din păcate, cu foarte puțină știință, medicină. Iar asta nu poate face decât rău.

Un studiu realizat de cercetători din Helsinki arată că program regulat de mese este mult mai eficace în ceea ce privește controlul greutății față de orice fel de dietă. O echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Helsinki a monitorizat timp de zece ani aproape 5.000 de bărbaţi şi femei – cu vârsta de 24 de ani la debutul cercetării – în scopul identificării schimbărilor survenite în greutatea lor corporală dar şi a factorilor care le afectau pe parcurs sănătatea.

Citește și: Traumele ne “rescriu” mintea. Cum ne reechilibrăm greutatea corporală? 

Una dintre cele mai importante descoperiri în urma cercetării a fost aceea că un control eficient al greutăţii implica obiceiuri alimentare regulate. ”Deşi regimul de slăbit poate părea soluţia logică la problemele de control al greutăţii, acesta poate duce la o greutate mai mare şi la dezvoltarea, în timp, a unor tulburări alimentare”, a declarat Ulla Karkkainen, nutriţionistă şi coautoare a studiului.

Potrivit concluziilor cercetării, cele mai mari beneficii pentru controlul optim al greutăţii sunt realizate prin abţinerea de la regimurile de slăbit convenţionale şi urmarea unui program alimentar bazat pe mese regulate. De asemenea, studiul a subliniat importanţa consumului unei cantităţi suficiente de substanţe nutritive, aceasta încurajând funcţionarea normală a organismului.

Sursă foto: Pixabay

regulat - dietaornish 150x150Citește și: Dieta Ornish – cel mai sănătos mod de a slăbi!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.