Vrei vechime în muncă? Cumpără 5 ani de vechime cu 15.000 de lei

vechime în muncă - banii d

Vrei vechime în muncă? Cumpără 5 ani de vechime cu 15.000 de lei. Profitând de prelungirea valabilității Legii 186/2016 până la finalul acestui an, mii de români și-au cumpărat vechime în muncă. Până la acest moment, 60 de milioane de lei au fost achitați pentru mii de ani de vechime. Bucureștiul are peste 2170 de persoane care au cumpărat vechime, fiind lider, iar Harghita ocupă ultimul loc, cu doar 113 persoane.

Prezentă în studioul Perfect Imperfect, Angelica Mihail, director de comunicare la Casa Națională de Pensii Publice, ne-a oferit mai multe detalii despre acest subiect:

„Vorbim de o lege cu caracter special 186 / 2016, prelungită până la sfârșitul acestui. Insist pe caracterul excepțional al acestei reglementări, care permite cumpărarea de vechime în muncă pe o periaodă de maxim 5 ani în urmă de la data semnării acestui contract de asigurare socială.
Sunt prevăzute câteva condiții:

Citește și: Cât de speciale să fie pensiile parlamentarilor?

– să nu aibă calitatea de pensionar
– să nu fi avut calitate de asigurat în sistemul de pensie în intervalul de timp dorit pentru care intenționează să încheie acest contract de asigurare.

Noi, la casele teritoriale de pensii avem o aplicație informatică în care imediat se introduc datele, se aleg de acolo elementele prevăzute de lege cu privire la cotele de contribuție, se face o fișă de calcul. Plata poate fi făcută toată odată sau eșalonat. În funcție și de anii care calendaristici respectivi, să spunem cu un maxim de 15.000 de lei. Mai intervine o variabilă, rata inflației la momentul plății efective”.

Sursă foto: informatiazilei.ro

vechime în muncă - giphy 11 150x150Citește și: Brad Pitt: ”Nu am de gând să mă sinucid!”

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.