METEO – Vremea pe 2 săptămâni: se instalează primăvara!

vremea - ghiocei de balta 620x413

METEO – Vremea pe 2 săptămâni: se instalează primăvara! Suntem la doar un pas de prima zi de primăvară calendaristică și nici vremea nu vrea să rămână în urmă. Ultimele date emise de ANM pentru următoarele 2 săptămâni ne anunță că primăvara îți intră încet încet în drepturi.

BANAT

Până la sfârșitul lunii februarie, vremea se va încălzi, iar media temperaturilor maxime va atinge 18 grade și va fi mult mai ridicată decât în mod normal în această perioadă.

În prima zi din luna martie, valorile termice diurne vor scădea accentuat, până la o medie a maximelor de 10 – 11 grade. Urmează un nou proces de încălzire, ce va culmina în jurul datei de 5 martie, atunci când media temperaturilor maxime va reveni la valori de 17 – 18 grade

. În cea de-a doua săptămână, valorile termice vor scădea treptat. Chiar și în aceste condiții, mai ales în primele zile, acestea se vor menține peste mediile climatologice specifice perioadei. Media temperaturilor nocturne va avea oscilații asemănătoare.

Cel mai cald va fi jurul datei de 28 februarie, când va atinge 6 grade, iar cel mai frig, în dimineața de 2 martie când va coborî până la 0 – 1 grad. Va ploua, în general moderat cantitativ, în data de 1 martie și, din nou, local, din data de 6 martie. În restul intervalului, condițiile de ploaie vor fi reduse.

CRIȘANA

În primele două zile de prognoză, vremea se va încălzi, iar în data de 28 februarie va deveni mult mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime de 18 grade.

În prima zi de primăvară se va răci accentuat, astfel că media maximelor pe întreaga regiune nu va mai depăși 10 grade. În zilele care vor urma, până în jurul datei de 5 martie, maximele termice vor crește din nou până la o medie de 17 – 18 grade.

Ulterior, valorile termice vor scădea treptat, astfel că, între 9 și 12 martie, media lor se va situa în jurul valorii de 11 grade. Variații vor avea și temperaturile minime, astfel că mediile lor vor fi între zero grade (în dimineața de 2 martie) și 6 grade (în ultima dimineață din luna februarie și în prima dimineață din luna martie). Va ploua în data de 1 martie și din nou, trecător, după data de 5 martie. În restul intervalului, doar izolat vor fi condiții de ploaie slabă.

TRANSILVANIA

Media temperaturilor maxime va atinge, în 28 februarie, 16 grade. În primele două zile din luna martie media maximelor termice va scădea cu aproximativ 6 grade, apoi va crește din nou, astfel încât în jurul datei de 5 martie va fi din nou deosebit de ridicată și va atinge 16 –  17 grade.

În cea de-a doua săptămână de prognoză, valorile termice vor scădea, de la o medie de 16 grade în data de 6 martie, până la 9 – 10 grade în ultimele zile de prognoză.

Media temperaturilor nocturne va fi negativă între 3 și 5 martie și după data de 10 martie (în jurul a -2 grade) și pozitivă în restul intervalului, dar nu va depăși 3 grade, valoare ce se va atinge în prima dimineață din luna martie. Vor fi precipitații în ziua de 1 martie și trecător, posibil în fiecare zi, după data de 6 martie. În restul intervalului condițiile de precipitații vor fi reduse.

MARAMUREȘ

În primele două zile din interval, precum și între 3 și 8 martie, regimul termic va fi caracterizat de valori termice mai ridicate decât în mod normal în această perioadă, iar media maximelor se va situa între 12 și 16 grade. În celelalte zile temperaturile diurne vor fi apropiate de mediile climatologice, adică între 10 și 12 grade.

Temperaturile minime vor fi în creștere până în dimineața zilei de 1 martie, când media lor se va situa în jurul valorii de 5 grade, apoi va scădea, iar între 2 și 4 martie media va fi de zero grade. Între 5 și 9 martie, minimele termice vor fi, în medie, cuprinse între 1 și 3 grade, apoi vor scădea treptat, iar în ultimele zile vor fi apropiate de pragul de îngheț.

Temporar, vor fi precipitații în jurul datei de 1 martie și local, aproape în fiecare zi, din data de 6 martie. În restul intervalului precipitațiile vor fi pe arii restrânse.

MOLDOVA

În prima săptămână de prognoză, precum și la începutul celei de-a doua, vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o medie a valorilor termice maxime cuprinsă între 12 și 17 grade, respectiv minime între 3 și 5 grade.

Ulterior, până la sfârșitul intervalului de prognoză, temperaturile vor scădea și se vor apropia de cele specifice perioadei, adică în jurul a 9 grade Celsius maximele și două grade Celsius minimele. Temporar, va ploua în zilele de 1 și 2 martie și după data de 6 martie.

DOBROGEA

În cea mai mare parte a intervalului, vremea va fi caldă pentru această perioadă, iar media valorilor termice diurne va oscila între 11 și 13 grade. Excepție vor face ultimele zile din interval, când se va răci, iar media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 9 grade.

Citește și: Horoscop special – zodiile și dragostea în martie 2017

Temperaturile minime vor fi în creștere până în jurul datei de 2 martie, când, în medie pe întreaga regiune, acestea se vor situa în jurul valorii de 5 grade. În zilele următoare, valorile termice nocturne vor fi între 2 și 4 grade.

Temporar, va ploua în jurul datei de 2 martie și după data de 7 martie. În restul intervalului condițiile de ploaie vor fi reduse.

MUNTENIA

În perioada 27 februarie — 8 martie, vremea va fi deosebit de caldă, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 13 și 17 grade. În ultimele zile ale intervalului de prognoză vremea se va răci, iar media maximelor va oscila între 10 și 12 grade.

Temperaturile minime vor fi în creștere până în dimineața de 2 martie, când se vor atinge, în medie, 4 grade. În 3 și 4 martie minimele termice vor fi apropiate de pragul de îngheț, apoi vor crește până în 8 martie, când vor ajunge, din nou, la 4 grade, iar până la finalul intervalului de prognoză vor scădea spre un grad Celsius. Va ploua temporar în noaptea de 1 spre 2 martie și după data de 6 martie.

OLTENIA

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată, cu valori maxime de temperatura cuprinse între 13 și 17 grade. În ultimele zile din interval temperaturile vor scădea până în jurul valorii de 11 grade.

Variații vor avea și temperaturile nocturne, iar cele mai reci nopți vor fi la începutul intervalului de prognoză și în diminețile zilelor de 3 și 4 martie, când media temperaturilor minime se va apropia de pragul de îngheț, iar cele mai calde între 28 februarie și 2 martie, respectiv între 6 și 10 martie, perioade în care media minimelor termice va fi cuprinsă între 3 și 5 grade. Va ploua temporar în data de 1 martie, precum și după data de 6 martie.

LA MUNTE

Regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât în mod normal la această dată, în special în 27 și 28 februarie, dar și în jurul datei de 5 martie, zile în care media valorilor termice maxime va fi de 6 – 8 grade, iar a celor minime de 0 – 1 grad. Mai rece va fi, însă, în data de 2 martie și după 7 martie, când media maximelor va fi de două grade, iar a minimelor între -5 și -4 grade Celsius.

Temporar, vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, pe arii mai extinse în jurul datei de 1 martie, când se pot înregistra și cantități mai importante de apă, dar și după data de 6 martie.

Sursă foto: libertatea.ro

vremea - remedii alergii de primavara 768x324 1 150x150Citeste si: Vine primăvara, vin și alergiile de primăvară

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.