Zacuscă MAGICĂ, ca la mama acasă

zacuscă magicĂ - Zacusc   MAGIC

Zacuscă MAGICĂ, ca la mama acasă. A venit toamna, ar trebui să începi să te gândești la o zacuscă tradițională, dacă nu ai făcut-o deja. Zacusca nu ar cum și de ce să îți lipsească de pe masă, pe timpul iernii. Te ajutĂm cu o rețetă simplă, o pot face și începătorii. Cum se prepară o zacuscă bună, așa ca la mama acasă?

Ingrediente:

  • 3,5 kg. de vinete
  • 2 kg. de ardei rosii
  • 500 ml ulei
  • 1 kg ceapa
  • 1 l bulion de rosii
  • foi de dafin
  • sare și piper

Cum o preparăm?

  • Zacusca cu vinete nu e greu de făcut dar îți cere puțină răbdare. După ce ai achiziționat toate legumele, apucă-te de treabă. Prima misiune este să coci vinetele. Mamele noastre puteau să facă această operațiunie pe grătar în curte, dar tu stai la bloc. Ia vinetele, vezi să fie pufoase și negre. Poți să le înțepi puțin înainte de a le pune la copt. Poți să le bagi la cuptor ( se curăță mai ușor)  sau să le pui la perpelit direct pe aragaz. Da, știu o să ai ceva de curățat după ce termini. Am și o soluție pentru aragaz!  Am descoperit cea mai SIMPLĂ soluție pentru curățat ARAGAZUL
  • Dupa ce ai copt vinetele, lasă-le să se răcească și  apucă-te să le cureți. Urâtă misiune, știu!
  • După ce ai copt vinete fă aceeași operațiune cu ardeii. O să fie mai ușor de omogenizat în zacuscă și vor da un gust inconfundabil.
  • Atenție, nu folosim sucul care se scurge de la vinete. El poate să îți dea un gust amărui întregii compoziții.  Scurge bine vinetele și apucă-te să le toci. E bine să folosești ceva de lemn sau ceramic, de la obiecte metalice vinetele capătă culoare închisă.
  • Taie ceapa sau dă-o prin mașina de tocat  și pune-o la călit cu o linguriță de sare. Nu o ține mai mult de zece minute
  • Adaugă ardeii copți și tocați și lasă să fiarbă puțin ( 2-3 clocote) împreună cu ceapa. Sosul de la ardei se poate folosi, e dulceag!
  • Adaugă vinetele tocate. Ce parfum, ce culoare. Minunat!
  • Nu uita să pui și bulionul care să fie mai păstos, dar și frunzele de dafin( cam 3-4) . Lasă să fiarbă dar acoperă oala ( de preferat cu fund gros-dublu) cu un capac pe o parte.
  • Aruncă și o linguriță plină de zahăr, dacă îți place zacusca mai dulce.
  • Fierbe minim o ora, verifica des cu o lingură de lemn, să nu se lipească zacusca de fundul oalei.
  • La final, pregătește pâine prăjită…WOW! Poftă bună!

 

foto: spynews.ro

zacuscă magicĂ - Pizza DIETETIC  2 150x150Citeste si: Pizza de casă cu doar 55 ron

Ai si tu o reteta pe care vrei sa o faci cunoscuta? Trimite-o la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE –  Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.