22 zile, 8 ore și 0 secunde..

zile - goodbye

Articol scris de Ionuț Iancu. 22 zile, 8 ore și 0 secunde..Curg paharele de vin cu nemiluita și fumez țigările una după alta. Se uită întreg Universul la mine și parcă mă întreabă, timid: „Tu vrei să îți distrugi viața?„ Ce întrebare ironică, aș spune eu. Ce mai înseamnă viața în ziua de azi? Un șuierat de tren în timp ce tot ce iubeai tu mai mult pleacă la sute de km distanță, fără ca să îți lase cadou promisiunea unei reveniri.

Dar divaghez pe aici. Despre altceva vreau să vă vorbesc. Știți cum se spune despre unii oameni că nu au noroc în viață? Că sunt atât de ghinioniști încât pare că răul îi urmărește la fiecare pas? Eu tind să cred că mai există o categorie de oameni: cei care nu reușesc să se facă iubiți. Sau care, poate, nu merită să fie iubiți.

Citește și: Iubirea dintre doi triști

Nu neapărat din vina lor, nu pentru că ar greși cei din jurul lor, ci pur și simplu pentru că așa a hotărât destinul. Sau o altă forță mai puternică. Sunt acei oameni care, culmea, deși nu vor fi iubiți niciodată, vor iubi mereu. Și o vor face cu forță. E corectă viața cu astfel de oameni? Nu prea. Și uite așa revenim la întrebarea de mai sus: ce rost are viața fără persoana iubită în ea? Fără ca sufletul tău pereche să îți mângâie tâmplele la ceas de seară, în timp ce adormiți ca doi bătrâni istoviți de iubire, încă de la ore la care și copiii mici se joacă.

Dacă m-ar fi întrebat cineva în urmă cu ceva timp ce este fericirea și cât durează ea, nu aș fi știut să răspund. M-aș fi fâstâcit. Probabil că aș face-o și acum, dar aș putea să răspund măcar la partea de întrebare despre cât durează fericirea: 22 zile, 8 ore și 0 secunde. Sau 536 de ore. Ce vine după? Nimic. Poate doar moartea sufletului. Sau dorul, sau speranța că undeva, cândva, lucrurile se vor îndrepta și vei putea relua numărătoarea aceea nesfârșită de ore pline de iubire, de dor, de dependență, de ea. Și de el. De întregul pe care ei îl reprezintă.

Dar cine a pomenit să poată un om opri timpul? Așadar, continuăm numărătoarea: 22 de zile, 8 ore și câte or mai veni. Toate însemnate de parfumul ei. De glasul ei. De tot ceea ce este ea. Cum care ea? Fericirea, logic.

Rămân fidel gândului că rostul nostru pe acest pământ nu este să fim singuri. Ci din contră, să facem din acest scurt periplu șansa unei căutări a sufletului pereche, a acelui om pe care să îl iubim cu toată ființa noastră, care să ne iubească la rândul lui și astfel să întregim o comuniune efemer despărțită. Iar dacă nu reușim să facem aste lucru, înseamnă că nu am meritat.

zile - 16230932 267101757054022 4334742421192572928 n 150x150Citeste si: Oprește-te, respiră, iubește-o …când încă mai ai timp!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.