Vin zile de foc – sfaturi să te protejezi de caniculă!

caniculă - 652x450 180163 canicula

Vin zile de foc – sfaturi să te protejezi de caniculă! Meteorologii ne avertizează deja că de mâine și până sâmbătă, duminică chiar, urmează poate cele mai călduroase zile din istoria României, cu temperaturi ce pot ajunge și la 43 – 44 de grade. Ministerul Sănătății a emis un comunicat cu sfaturi pe care să le aplicăm pentru a trece cu bine peste această perioadă:

Recomandări pentru temperaturi ridicate, caniculă

În această perioadă cu temperaturi foarte ridicate, pentru prevenirea incidențelor, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să urmeze sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 şi 18.

De asemenea, MS solicită serviciilor de ambulanţă alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere.

Citește și: METEO – ANM: Vara 2017, caniculară și extrem de secetoasă

În perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 – 2 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Este necesar un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.

Medicii ne sfătuiesc să consumăm fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.

Recomandăm să se consume alimente proaspete din magazinele care dispun de instalații frigorifice funcționale de păstrare a alimentelor. Se se evite consumul alimentelor ușor perisabile. Este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.

Dacă este absolut necesar să ne expunem la soare între orele amiezii trebuie să folosim o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.

Evitaţi activităţile în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, gradinărit, etc) şi aveţi grijă de persoanele dependente de voi (copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi) oferindu-le, în mod regulat lichide, chiar dacă nu vi le solicită.

Sursă foto: machteamsoft.ro

caniculă - innaruleta 150x150Citește și: [VIDEO] Inna a lansat hitul verii 2017 – ”Ruleta„

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.