Românii au o nouă sărbătoare națională: Ziua Eroilor

Ziua Eroilor - ziuaeroilor

Românii au o nouă sărbătoare națională: Ziua Eroilor. În ședința de guvern de astăzi s-a hotărât ca Ziua Eroilor, celebrată în a 40-a zi de la Paște, de Înălțarea Domnului, să primească statutul de sărbătoare națională. Asta nu înseamnă încă o zi liberă pentru oameni, doar un program adecvat al manifestărilor din această zi:

Ministerul Apărării Naționale, prin unitățile, instituțiile de învățământ, cercurile și bibliotecile militare, va organiza simpozioane, întâlniri cu istorici și veterani de război, comemorări la cimitire, mausolee și monumente comemorative de război, expoziții de carte. În Capitală, vor fi ceremonii la Mormântul Ostașului Necunoscut, Monumentul eroilor căzuți în misiune în teatrele de operații și pe teritoriul României, la Cimitirul Militar Ghencea, Cimitirul Israelit ‘Filantropia’, Monumentul Eroilor Patriei și Cimitirul Eroii Revoluției.

Citește și: Scandal, înjurături și amenințări la dezbaterea Legii Vaccinării

Ministerul Educației Naționale va desfășura, în instituțiile de învățământ, programe dedicate acestei zile: întâlniri cu veteranii de război, spectacole omagiale, iar Ministerul Afacerilor Externe va organiza, de asemenea, prin intermediul reprezentanțelor diplomatice românești sau oficiilor consulare, activități specifice pentru cinstirea memoriei și comemorarea eroilor români cazuți și înhumați pe teritoriul altor state, informează sursa citată.

Expoziții tematice, simpozioane, programe de evocare a memoriei eroilor vor fi desfășurate de autoritățile administrației publice locale. Instituțiile de apărare și ordine publică vor asigura gărzi de onoare și muzici militare pentru evenimentele oficiale organizate în Capitala și în municipiile reședință de județ.

Sursă foto: jurnalul.ro

Sursă știre: Agerpres.ro

Ziua Eroilor - ilincasialexflorea3 150x150Citește și: IMAGINEA ZILEI – Show de excepție al României la Eurovision 2017

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.