Ziua Internațională a Sărutului – doar 14 zile din viață ne sărutăm…

sărut - guy love kiss

Ziua Internațională a Sărutului – doar 14 zile din viață ne sărutăm…cât de puțin timp acordăm poate celui mai intim mod de a ne exprima dragostea. S-au scris milioane de rânduri despre experiența primului sărut. Au fost filme care au făcut istorie doar printr-un sărut al personajelor principale. Iar astăzi, 6 iulie, suntem invitați să realizăm cât de important este sărutul în viața noastră.

Sărutul este o experienţă plăcută şi intimă, însă Ziua Internaţională a Sărutului nu este atât de mediatizată precum Ziua Îndrăgostiţilor din 14 februarie. Semnificaţia sărutului este diferită în funcţie de zonele de pe glob. Astfel, un sărut poate exprima, sentimente de dragoste, pasiune, afecţiune, respect, prietenie, noroc. De-a lungul timpului, au existat şi competiţii pentru cel mai lung sărut. De exemplu, în iulie 2005 a fost stabilit un record pentru cel mai lung sărut, de 31 de ore şi 30 de minute, în Marea Britanie. Cel mai recent record a fost stabilit pe în februarie 2013, după un „maraton” de sărutat de 58 de ore, 35 de minute şi 58 de secunde.

Citește și: Horoscop special – cum sărută zodiile?

Există mai multe moduri prin care poate fi celebrată această sărbătoare. Printre acestea se numără aceea de a saruta un străin, de a săruta imaginea reflectată în oglindă, de a săruta o fotografie, de a împărtăşi cu alte persoane experienţele primului sărut sau de a sărută mâna cuiva cu care faci cunoştinţă.

Curiozități despre sărut:

1. 37% dintre bărbaţi ţin ochii deschişi în timpul unui sărut, în timp ce 97% dintre femei îi ţin închişi.

2. Studiile au arătat că aproape toţi muşchii din corp sunt puşi în funcţiune atunci când doi oameni se sărută.

3. O persoană obişnuită petrece aproximativ 14 zile din întreaga viaţă sărutându-se.

4. Într-o viaţă normală se estimează că primim 25.000 de săruturi.

5. Cel mai celebru sărut din filme este cel dintre Clark Gable şi Vivien Leigh din pelicula „Pe Aripile Vântului”. Însă, în realitate, actriţa a fost dezgustată de dinţii falşi ai lui Gable, precum şi de respiraţia acestuia, care duhnea a whisky.

6. Un sărut care durează un minut poate arde 26 de calorii.

7. Există o ştiinţă care studiază sărutul această ştiinţă se numeşte Filematologie.

Photo via Visualhunt

Sursă știre: Bucureștifm.ro

sărut - sarutul 1 150x150Citește și: Sărutul neînceput

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.