Ziua mondială a somnului!

somn - pozitii amuzante somn 6 800x534

Ziua mondială a somnului! Marcată anual, în ziua de vineri a celei de a doua săptămâni a lunii martie, ziua mondială a somnului, care anul acesta este la a 10-a aniversare, nu este doar un eveniment menit să ne binedispună, să ne facă să glumim și eventual să ne luăm liber de la muncă pentru că e zi liberă de la stat.

Această zi este menită  mai ales să atragă atenția asupra impactului extrem de important și de grav pe care tulburările de somn îl au asupra fiecăruia dintre noi, dar și asupra societății noastre.

Citește și: 10 tehnici pentru un somn mai rapid și odihnitor!

Nu trece zi în care să nu interacționăm, fiecare dintre noi, cu oameni apropiați ce se plâng că nu mai pot dormi bine. Că nu mai pot dormi deloc, uneori. Care, fără să își dea seama, ajung să se epuizeze și să își pună viața în pericol. Un somn bun nu este un moft al nostru, este o necesitate medicală pentru sănătatea noastră. Ce presupune un somn bun? Cercetătorii vorbesc despre 3 factori mari: durata (un minim de 8 ore), continuitatea (pentru ca somnul să fie cu adevărat odihnitor, trebuie să fie neîntrerupt) și profund, care să ajute astfel la refacerea fizică și psihică.

Și în România lipsa somnului devine o problemă, iar ea afectează chiar și copiii. 9.6% dintre copiii români sunt la risc pentru tulburări de respirație în timpul somnului, ceea ce duce la apariția apneei obstructive.

Sursă foto: europafm.ro

somn - animals 03 150x150Citeste si: Test de personalitate. Ce spune animalul preferat despre tine

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.